„Ковид пандемията завари здравната ни система изключително неподготвена. Тя се

...
„Ковид пандемията завари здравната ни система изключително неподготвена. Тя се
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Не ви ли става тъжно, че в Троян затварят родилното, защото лекарите са болни

„ Ковид пандемията завари здравната ни система извънредно неподготвена. Тя се нуждае неистово от смяна. Предишните ръководещи с поучителен глас говореха, че по време на такива проблеми никога не могат да се вършат промени. Точно това беше огромната неточност, тъй като в тази разнебитена и работеща на неверни правила здравна система беше належащо да се постави начало на една смяна. Тази смяна ще стартира да се реализира в този момент.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” и зам.-председател на Комисията по опазване на здравето проф. Георги Михайлов по бТВ.

Той уточни, че смяната ще е в две съществени посоки - цялостна смяна на ръководството и финансиране на здравната система с оглед нейната оптимизация и грижата за фрагментите.

„ Не ви ли става тъжно, че в Троян затварят родилното поделение, даже за няколко дни, тъй като лекарите са заболели от коронавирус? Това демонстрира доста тежка кадрова рецесия. Тези неща се виждаха и Българска социалистическа партия приказва за тях в продължения на 5 години, само че нямаше чуваемост”, разяснява проф. Михайлов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР