Kотките са независими същества, чиито действия се контролират само и

...
Kотките са независими същества, чиито действия се контролират само и
Коментари Харесай

Как да научим котката да идва при нас?

Kотките са самостоятелни същества, чиито дейности се управляват единствено и само от самите тях. Идеята да дойдат при вашето писи-писи, мац-мац или повика на името им звучи прелестно, само че на процедура не работи при значителен брой от индивидите. Цялостната ви цел е повикът на вашия глас да е също толкоз прелъстителен за животното, колкото звука на купичката за храна.

Ключът към научаване на котката да идва държание е у котката да се построи позитивна асоциация - поредната композиция от коте, писи-писи или мац-мац (спрямо желанията и вътрешния нюх на човека), съчетани с хубава премия, заслужава отговор.

И евентуално ще срещнете триумф. Има няколко метода да научите котката да идва при повикване – за начало, замислете се какво я кара да се насочва към вас, и обвържете това деяние с определената имитация.

Какво стимулира вашата котка?

Сред общите мотиватори, настоящи на съвсем всяко пухкаво четириного, са ромолене на торбичка за хранителни артикули, отваряне на консерва с котешка храна, звънтене на купичката за храна, отваряне на хладилника. Непрекъснато търсете тласъците, които ще накарат вашето коте да тича към вас.

Вече осведомени с стремежи тласък, стартирайте обвързването му с вербалното ела. Викането на котката е извънредно комфортен инструмент, защото може да бъде употребен даже когато животното не е в полезрението ви. С задоволително репетиране може би ще постигнете мечтаното туптене на лапички, или най-малко някаква реакция.

Да научим котката да идва

Първата стъпка е да създадем връзка сред новата словесна дъга и съществуващия тласък. Така да вземем за пример усещайки идването на котката при звука от отварящата се консерва, изстреляйте репликата по желание, и сипването на наличието ще бъде възприето като премия. С повтаряне котката ви ще научи да идва сама даже без наличието на тласък 1, а единствено на речта, тъй като построеният инстикт ѝ е подсказал, че сигурно ще получи нещо хубаво – котешко лакомство или чесане на ушите.

След създаване на условния инстикт, може да изпитате качествата на животното – повиквайте го от всички елементи на дома ви. Започнете постепенно от най-успешния регион – кухнята, и се премествайте към по-непознати и непривлекателни за котето зони. Включете репликата по време на игра, директно преди да хвърлите обичаните котешки играчки.

Уверете се, че се държите добре

 Научете котката си да идва при повикване

Имайте поради, че с изключение на позитивни асоциации, котката може да се научи и да заобикаля държание, което ѝ предизвиква нещо неприятно. Например, в случай че котката ви не желае да бъде държана или докосвана, реагирането на нейното държание с принудително допиране или държане ще докара до загуба на доверието във вас – надлежно и заличаване на основания напредък по отношение на идване при повикване.

Избягвайте да повиквате животното за активност, която може да бъде възприета като негативна, изключително в интервала на подготовка. Това включва слагане в транспортна клетка за котки, къпане на котката, рязане на нокти и така нататък В тези обстановки е по-добре да отидете и да намерите сами, в сравнение с да я повикате.

Друг прочут метод е да приложите предписание 10 към 1: За всеки 10 повикване единствено едно от тях е разрешено да бъде неприятно за животното. В останалите девет случая бъдете положителното ченге и правете това, което най-добре можете – дарявайте любимеца си с любовта, която заслужава.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР