Котките често могат да шокират своите стопани с необикновените си

...
Котките често могат да шокират своите стопани с необикновените си
Коментари Харесай

Котките ядат ли маслини?

Котките постоянно могат да шокират своите стопани с невероятните си желания в храната. Така да вземем за пример те могат да си хапват много нетипична за природата им храни като консервираните зеленчуци или даже гъби.

Понякога стопаните могат да извършват тези прищявки на пухестите си сладури, само че дали това е вярно и потребно за самите тях. Важно е да се запознаете с разрешените храни за котки, с цел да не навредите на здравето им, без значение какъв брой желаят да си хапнат от нещо.

Ако имате котка, тогава сигурно може да сте забелязали, че тези сладки животни обожават маслините или най-малко по-голямата част от тях. Те обаче не постоянно могат да бъдат закупени сурови и по този начин вие ги купувате най-често консервирани.

Ако сте от хората, които угаждат на животните си и знаете, че котката ви яде маслини, може да сгрешите, давайки им такива.

Те не са токсични за животните, само че са доста нездравословна храна за котките по ред аргументи:

1. Сол - нейният остатък в тялото може да докара до задържането на течности в тялото на животното, като по този метод се основават предпоставки за проблеми с бъбреците;

2. Консерванти - те нормално се прибавят, с цел да се резервира продуктът допустимо най-дълго време. За тази цел доста постоянно се употребява оцетната киселина, която нервира лигавицата на стомаха на домашните любимци. Това може да докара до дисфункция на храносмилателната система;

3. Аромати - могат да провокират алергична реакция при котката.

 Хранене на котките

Това обаче важи единствено за консервираните маслини, до момента в който свежите са даже потребни за тези животни. Можете да храните котката с маслини, в случай че са пресни, тъй като са богати на:

- антиоксиданти;

- витамини А, С и Е;

- значими за здравето микроелементи: калций, натрий, мед, желязо.

За страдание не е елементарно да намерите пресни маслини у нас и по тази причина е най-добре да не глезите котката с тях, макар че ги обича.

Важно е също по този начин да следите положението на любимеца си, в случай че въпреки всичко решите да го поглезите с 1-2 маслинки. Той може да стартира да се държи необичайно - да се търкат с муцунка на мястото, където е лежала маслината или даже да демонстрират експанзия.

Като цяло множеството котки обожават маслините, само че въпреки всичко не трябва да забравяме, че това не е естествена за тях храна. Много по-добре е да премиите котката ви с малко месо или рибка, както и специфичните лакомства за домашните любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР