Коста Рика преживя тотално спиране на тока заради авария на

...
Коста Рика преживя тотално спиране на тока заради авария на
Коментари Харесай

Скъсан електропровод остави без ток цяла държава

Коста Рика претърпя тотално прекъсване на тока поради повреда на далекопровод в прилежаща Панама, която засегна цялата централноамериканска електрическа мрежа, съобщи Reuters.

Петте милиона поданици на Коста Рика останаха изцяло лишени от електричество близо пет часа. Електроподаването беше възобновено в по-голямата част от територията на страната в 18,00 ч. локално време, оповестиха управляващите.

Aварията в прилежаща Панама краткотрайно лишила страната от 40% от потребностите й от ток, което предизвикало дисбаланс в централноамериканската мрежа и изцяло лишило Коста Рика от ток. Спирания на тока имало и в елементи от Никарагуа и Салвадор.

Костариканският президент Луис Гилермо Солис прикани популацията да резервира успокоение. В столицата Сан Хосе обаче настъпи безпорядък, когато угаснаха всички светофари.

Главното интернационално летище на Коста Рика продължи да действа и по време на повредата с помощта на спешното зареждане, въпреки и в забавено движение.



В Панама прекъсването на тока продължи три часа. То стартира тъкмо когато президентът Хуан Карлос Варела се готвеше да произнесе тирада, предавана онлайн в цялата страна. По подигравка на ориста президентът трябваше да означи достиженията си във връзка началото на четвъртата година от мандата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР