Космонавтите откриха драскотина и вдлъбнатина на Международната космическа станция (МКС)

...
Космонавтите откриха драскотина и вдлъбнатина на Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Има проблем с Международната космическа станция

Космонавтите откриха драскотина и хлътналост на Международната галактическа станция (МКС) в модула " Звезда " и оповестиха, че няма нищо обезпокоително, предадоха ТАСС и ДПА.

Преди това имаше опасения за приключване на въздух минимум от три места в модула " Звезда ". След като бяха изследвани, космонавтът Сергей Рижиков рапортува, че са открили единствено драскотина и хлътналост. Трудно за достъп място под тръба обаче още не е изследвано. Снимките от специфичния микроскоп в този момент се проучват. Той беше доставен на МКС с товарния транспортен съд предходната седмица.

През есента екипажът на станцията откри 4,5-сантиметрова цепнатина в модула " Звезда " и я запълни краткотрайно. Очаква се тя да бъде запълнена дефинитивно в понеделник.Космонавтите затвориха люка към отсека на модула " Звезда ", където е пукнатината. Те регистрират налягането там на всеки четири часа. При затварянето то е било 730 mm Hg.

В сряда Роскосмос заяви, че космонавтите във вторник са изолирали краткотрайно няколко места, откъдето е допустимо да изтича въздух. След това те са ги изследвали с микроскоп и други принадлежности и краткотрайно са ги запечатали.На МКС в този момент работят седем души - двама руснаци, четирима американци и един японец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР