Космическият апарат, който се вряза в малък астероид на милиони

...
Космическият апарат, който се вряза в малък астероид на милиони
Коментари Харесай

космическият Армагедон се отлага: НАСА успешно пренасочи астероид

Космическият уред, който се вряза в дребен метеорит на милиони километри от Земята, е съумял да промени орбитата му, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на известие от НАСА.

Сондата ДАРТ (Тест за пренасочване на двоен метеорит - Double Asteroid Redirection Test) беше ориентирана съзнателно към метеорита Диморфос, с цел да бъде тествано дали могат да бъдат пренасочени метеорити, които евентуално заплашват Земята.

" Тази задача демонстрира, че НАСА се пробва да бъде подготвена за всичко, което Вселената ни подмятна ", сподели по мотива админът на НАСА Бил Нелсън по време на брифинг в централата на галактическата организация във Вашингтон.

Космическият уред ДАРТ издълба кратер в метеорита Диморфос на 26 септември, като изхвърли парчета в космоса и сътвори опашка от прахуляк и парчета, която се простираше на няколко хиляди километра. В продължение на дни учените следиха с телескопи от Чили и Южна Африка, с цел да могат да кажат до каква степен ударът е трансформирал орбитата на 160-метровия метеорит към неговия доста по-голям сателит.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР