Кошмарна нощ на пътя отне живота на двама души, още

...
Кошмарна нощ на пътя отне живота на двама души, още
Коментари Харесай

Кошмар на пътя край Хасково: Двама загинаха, 6 ранени в две тежки катастрофи

Кошмарна нощ на пътя лиши живота на двама души, още един е на косъм от гибелта, а други пет са ранени в друга степен след два жестоки конфликта край Хасково. Адската нощ стартира минути след 23,00 часа в петък, откакто млад 20-годишен водач се блъска съдбовно в задницата на камиона пред него. Това става на пътя Хасково – Димитровград, близо до кръстовището до цех „ Язаки “. 5 часа по-късно различен автомобил връхлетя стадо биволи, изпуснати на пътя за Кърджали.
Автомобилът е бил с десен волан и се е движел с безумно висока скорост. Въпреки правия сектор и платно с три ленти на първокласния път Хасково-Димитровград, водачът е изгубил надзор и се е блъснал съдбовно в камиона.
От удара автомобилът се е смачкал до неразбираемост, водачът е умрял на място, както и една от пътничките. Цялата компания в колата, общо четирима души е била от младежи на към 20-години. Другите двама пасажери са потърпевши относително леко.
Другата тежка злополука е станала на изхода за Кърджали към 4 часа сутринта. В колата още веднъж пътуват четирима младежи, а зад кормилото е 20-годинишно момче.
На няколко километра след края на Хасково, в региона на мотопистата, по незнайни аргументи на пътя се появяват стадо биволи.
Колата се движи с висока скорост и водачът не съумява да избегне удара в едно от огромните животни. Сблъсъкът е толкоз нечовечен, че автомобилът се прекатурва по таван, като опира в предната си част, а по-късно още веднъж застава върху гумите си.
Целият покрив на колата е отвеян от удара. В кървавото меле в купето всички са ранени и потрошени.
Момчето зад кормилото е настанено в реанимацията на МБАЛ-Хасково и лекарите не престават да се борят за живота му. „ Състоянието на пациента е извънредно сериозно, възможностите му да оцелее по никакъв начин не са положителни “, разясниха медици.
Другите трима от втората злополука са с черепно-мозъчни контузии. За благополучие хасковските неврохирурзи са съумели да ги стабилизират и за в този момент няма непосредствена заплаха за живота им.
Междувременно полицията е съумяла да намери притежателя на стадото биволи по регистрациите от ушните дребни на животните. Изяснява се по какъв начин огромните животни са съумели да преминат мантинелите на пътя и за какво не са взети никакви ограничения за отстраняването им от платното. Пътни служители на реда и криминалисти обясняват повода за злополуките, формирани са две производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР