Коронавирусната пандемия, която доведе до затварянето на цели държави, е

...
Коронавирусната пандемия, която доведе до затварянето на цели държави, е
Коментари Харесай

Коронавирусът не успя да разклати икономически тази страна

Коронавирусната пандемия, която докара до затварянето на цели страни, е лишила живота на 985 000 души в света досега, а също така разклати стопански страните по света. Една страна обаче е незасегната финансово, написа AsiaNews.it.

Докато икономическите прогнози по света не са розови, Тайван е на другия полюс. Благодарение на умелото ръководство на изключителната здравна обстановка пазарът на труда в Република Китай е най-динамичният в света, сочат данните на ManpowerGroup. Въз основа на изявленията с 1094 тайвански работодатели, изследването откри, че 23 % от тях възнамеряват да наемат нови чиновници.

Официалните данни демонстрират, че безработицата в Тайван е била 4% през август, едва променяйки се от 3.9% година по-рано. Средната безработица в развитите стопански страни е 9.4%. Тайван съумява да премине през пандемията без съществени земетресения с помощта на своя софтуерен бранш. Идеята, че държавните управления би трябвало да избират сред публичното здраве и стопанската система, е опровергана.

Бързото ограничение на ковид ще разреши на Тайван да възвърне равнищата на претовареност отпреди рецесията доста по-рано, в сравнение с други страни. Особено в съпоставяне със страни от Южна Азия и Югоизточна Азия, които се борят с фрапантен спад в заетостта и структурни промени в пазара на труда. Вътрешният туризъм също отбелязва скок, частично с помощта на издадените от държавното управление ваучери. Успехът на Тайван опровергава концепцията, преобладаваща в доста страни, че държавните управления би трябвало да избират сред здравето на своето население и стопанската система в отговор на здравната рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР