„Коронавирусът не се разпространява равномерно по градовете, както грипът. Вирусът

...
„Коронавирусът не се разпространява равномерно по градовете, както грипът. Вирусът
Коментари Харесай

Епидемиолог: COVID-19 не се разпространява равномерно по градовете, както грипът

„ Коронавирусът не се популяризира отмерено по градовете, както грипът. Вирусът зависи от събитията, които се назовават „ свръх-разпространители ". Ако в даден град има всеобщо събитие, то там ще имаме скок на инфектираните след това”. Това разяснява в ефира на „ Събуди се” епидемиологът Савина Стоицова.

„ През последната седмица има повишаване на броя на инфектираните. В момента болните са 37 на 100 000, т.е. още не сме стигнали стойностите, които имахме юли, само че вървим нагоре. Това важи за цяла Европа. Какво ще се случи от тук насетне зависи от нас. Става въпрос за това дали ще се съблюдават мерките”, разясни тя. По думите ѝ Европа се пробва да се научи да живее с вируса. Според експерта носенето на маски в затворени пространства е значимо.

Стоицова изясни още, че е допустимо да се заразим с COVID-19 даже през очите. „ Това не е нова информация и се среща и при други вируси. Затова не би трябвало да пипаме лицето си с ръце. В лечебните заведения неслучайно се носят и маски, и шлемове ", заключи лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР