Коронавирусът има съкрушителен ефект върху заетостта в световен мащаб. Пандемията

...
Коронавирусът има съкрушителен ефект върху заетостта в световен мащаб. Пандемията
Коментари Харесай

Коронавирусът застрашава работните места на 1 млрд. души

Коронавирусът има пагубен резултат върху заетостта в международен мащаб. Пандемията може да докара до понижение на заплатите или редуциране на над 1 милиарда чиновници, се споделя в отчет на Международната организация на труда. Според организацията, която е част от структурите на Организация на обединените нации, 1.25 милиарда служащи са наети в секторите, които са избрани като високо рискови от " фрапантни и опустошителни " съкращения и намаления на работните часове и заплатите. Много от застрашените чиновници са нискоквалифицирани и са на нископлатени длъжности.

Тежко второ тримесечие

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Прогнозата е, че през второто тримесечие пандемията ще " изтрие " 6.7% от работните часове в международен проект, което е еквивалентно на уволнението на 195 млн. чиновници на цялостен работен ден, оповестява Reuters.

Според отчета на организацията четири от пет души световно са наранени от частични или цялостни карантини. Агенцията приветства въведените до момента фискални и парични ограничения, само че прикани страните да запазят служащите, с цел да понижат безработицата.

Големи свивания в бизнес активността през второто тримесечие се чакат в арабските страни (8.1% или 5 млн. чиновници на цялостен работен ден), Европа (7.8% или 12 млн.), Азиатско-тихоокеанския район (7.2% или 125 млн. служители).

Според организацията пандемията ще се отрази доста по-лошо на пазара на труда, в сравнение с международната финансова рецесия от преди десетилетие. Тогава са били съкратени към 22 млн. служащи по целия свят. В началото на годината 190 млн. души по света са били без работа.

Домашната карантина в Индия е сложила милиони служащи мигранти в мъчно състояние. " Ако изисквате от хората да спрат да работят, да се приберат вкъщи и да си останат у дома, само че те нямат безусловно никакъв различен източник на доходи, то тогава изборът ще се трансформира сред това дали да се предпазиш от вируса и това да оцелееш и да се храниш ", споделя генералният шеф на Международната организация на труда Гай Райдър.

Дълго и мъчително възобновяване

Основният създател на отчета и шеф на отдела за политика по заетостта на организацията Сангхеон Лий съобщи, че въздействието на рецесията се е отразило неотложно. " Започнахме да следим голям брой безработни в Съединени американски щати, Канада и множеството европейски страни. Ако не предприемем съществени и незабавни дейности сега, чакаме възобновяване да бъде много дълго и мъчително. "

Според данните от документа четирите най-силно наранени бранша в международен мащаб са услугите за настаняване и храна, производството, търговията на дребно, бизнес услугите и административните действия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР