Коронавирусът безспорно се превърна в голямо бедствие за целия свят,

...
Коронавирусът безспорно се превърна в голямо бедствие за целия свят,
Коментари Харесай

Коронавирусът промени скечовете от шоуто Бойко Борисов

Коронавирусът несъмнено се трансформира в огромно злополучие за целия свят, само че изцяло оправдава приказката „ всяко зло за положително ”. Няколко положителни неща произлязоха да вземем за пример от днешния постоянен утринен брифинг за ковид.
Съвсем не съгласно постоянната обстановка, този път се включи Бойко Борисов. И мигновено пристигна блясъкът – в няколко посоки!
Първо – въпросът кой тъкмо се тества за COVID-19. Той беше издигнат от екипа на Слави Трифонов поради сигнал от Видин, че медици от локалната болница, които са лекували пациент с грипоподобни признаци, не са изследвани. Генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски съобщи, че са правени проби – да забележим обаче какво ще излезе от тях. Защото да вземем за пример за тестването и обстановката с заболяването на гара Илиянци не се чува доста – там умря комерсиалният шеф, към този момент сякаш има единствено още един случай, само че към този момент от няколко дни РЗИ и виновните институции нищо не споделят! Интересен аспект в цялата история е, че въпросът пристигна от телевизия " 7/8 " – неин представител задава въпрос за пръв път на този постоянен брифинг и то тъкмо когато Борисов се появи, което публично не беше прокламирано.
Второ – уволнението на борда на шефовете на Българската банка за развиване (ББР). Борисов напряко го подреди в ефир, само че зад гръмките думи произтичат още няколко въпроса, по които бързо трябват отговори. Първо – заема от 75 млн. лв. на колекторите, изкупуващи неприятни портфейли на банки, ще си продължи ли? Защото ББР сякаш е банка, основана за да подкрепя на дребния и междинен бизнес – написа го на челно място в формалния ѝ уебсайт! Само че пазаруването на кофти за банките задължения не е помощ за дребния и междинен бизнес – това наподобява на така наречен " токсични " банки, които се правеха всеобщо на Запад по време на международната финансова рецесия отпреди над десетилетие, с цел да изкупуват неприятни заеми и да избавят огромните играчи от личната им лакомия! А ръководителят на ББР Стоян Мавродиев от дълго време е ясно на всички, най-малко малко интересуващи се от финанси в България, що за стока е. Този човек беше отпред на Комисията за финансов контрол (КФН) по времето, когато КТБ се разрасна до четвъртата най-голяма банка в България и по-късно се срина (беше срината). По мое персонално мнение безусловно всички шефове на всевъзможни финансови регулатори в страната от това време следваше да се срещнат със правосъдните зали и то от близко – по този начин, както в този момент всеобщо опознаваме домовете си наложително (да, Искров, и ти!). Сега Мавродиев е уволнен по малкия екран – а къде ще му е идващото предопределение?! И, господин Борисов, не забравяйте да уволните и заема, че другояче огромен праз! А господин основен прокурор... мне, няма смисъл...
От цялата работа единственото хубаво нещо е, че към момента има някакви съпротивителни сили в медиите на места и някои безобразия още излизат нескрито. Но цената, която заплащат дребното осмелили се да споделят какво се случва, става все по-тежка. Обществото това всеобщо не го схваща – тъкмо както и не разбра, че главният провинен за ковид сме всички на тая планета, даже и ние, българите – поради метода си на живот и издигнатия публичен строй. Ще го кажа по-просто – не може единствено да плюскаш и да искаш още да плюскаш и да не даваш задоволително в подмяна – на другите и на природата. Или по премиерски – от салдото по-добро лекарство за добър живот не е измислено!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР