Корнелия Нинова разтълкува отказа на Демократична България да участват в

...
Корнелия Нинова разтълкува отказа на Демократична България да участват в
Коментари Харесай

Нинова за отказа на ДБ: Не искат редовен кабинет и по-високи пенсии

Корнелия Нинова разтълкува отхвърли на " Демократична България " да вземат участие в договаряния с Българска социалистическа партия, като резултат от разнобой вътре в обединението и като отвращение да се сформира постоянно държавно управление.

" Изводите ни са, че " Демократична България " не желаят постоянен кабинет и актуализация на бюджета ", съобщи водачът на социалистите пред медиите в Народното събрание.

" Това е тяхно решение. Решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой сред тях - през вчерашния ден техен представител разгласи, че ще дойдат, през днешния ден няма. Това си е техен въпрос, да си решат вътрешните въпроси ", добави Нинова.

Тя още веднъж разясни, че напъните на социалистите са поради отговорност към страната.

" Не се месим в работата на другите партии и обединения, само че си вършим оценка на дейностите им. Неявяването на " Демократична България " значи първо, че не желаят постоянен кабинет и желаят да отидем на избори. Второ, по-лошо, че не желаят да стартираме смяна на модела " ГЕРБ ", правосъдната система, прокуратурата ", упрекна Нинова десните.

" Може би най-лошото на този съответен миг е, че с отхвърли да дойдат на среща, отхвърлят да приказваме за актуализацията на бюджета. С дейностите си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за COVID-кризата, Министерство на вътрешните работи без помощ за защитата на границата, стопанската система без помощ за ограничения и така нататък Това са нашите заключения, решението и отговорността е тяхна ", установи още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР