Корабът Райз абоув на германската неправителствена организация Мишън Лайфлайн, спасил

...
Корабът Райз абоув на германската неправителствена организация Мишън Лайфлайн, спасил
Коментари Харесай

Трети кораб с мигранти акостира на италианско пристанище

Корабът " Райз абоув " на немската неправителствена организация " Мишън Лайфлайн ", избавил мигранти в Средиземно море, дебаркира тази нощ в италианското пристанище Реджо Калабрия , откакто получи позволение за това от италианските управляващи, съобщи Франс прес.

На борда на кораба имаше 93 мигранти и девет членове на екипажа. Но още в неделя на борда му се качиха и представители на управляващите, с цел да изтеглят четири мигранти поради влошено здраве. Сега както наподобява одисеята на останалите мигранти и на екипажа е завършила, разяснява " Мишън Лайфлайн " в Туитър.



Общо четири кораба се намираха в региона на Италия с мигранти на борда. В неделя управляващите позволиха на кораба на немската неправителствена организация " Ес О Ес Хюманити " - " Хюманити 1 ", да дебаркира в Катания и смъкнаха от него 144 души, множеството от които дами и деца, само че също и заболели. На кораба останаха 35 възрастни мигранти от мъжки пол, които Италия отхвърля да одобри.

В същия ден отново в Катания дебаркира и корабът " Гео Баренц " на " Лекари без граници ", който плава под норвежки байрак. Италианските управляващи позволиха от него да слязат 357 мигранти, измежду които дами и деца, както и заболели, а на борда останаха 215 мигранти.

Засега към момента няма развиване по въпроса с кораба " Оушън вайкинг " на " Ес О Ес Медитеране ", който също плава под норвежки байрак. На борда му има 234 мигранти, които са там към този момент 17-и ден. Неправителствената организация споделя, че ситуацията с тях е станало нетърпимо, някои мигранти страдали от меланхолия, бодърствуване и се страхували каква ще е ориста им.

Същевременно Международната организация по миграциите и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците приканиха за незабавно решение на обстановката с четирите кораба с бежанци край Италия, в частност за мигрантите, които са оставали на борда на към този момент акостиралите кораби, и за мигрантите от четвъртия транспортен съд, който към момента не е дебаркирал в италианско пристанище, съобщи ДПА.

Подобен апел насочи и представител на Европейската комисия.

Новото италианско държавно управление възприе твърда линия по въпроса с противозаконната миграция. Според новия италиански вътрешен министър Матео Пиантедози избавените в морето мигранти са отговорност за страните, по чиито знамена плават корабите, които са ги избавили.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР