Конзолите са популярно средство за забавление днешно време и за

...
Конзолите са популярно средство за забавление днешно време и за
Коментари Харесай

Подобрете сигурността на вашите Xbox One, PlayStation 4 и Nintendo Switch конзоли

Конзолите са известно средство за развлечение днешно време и за оптималната успеваемост те изискват относително доста персонални данни, до които обаче елементарно може да се получи достъп. Затова в никакъв случай не е неприятно да добавите ключова дума или някой спомагателен способ за сигурност на вашето устройство. Това можете да го извършите през уеб браузър или непосредствено през самата подпора. В тази публикация ще ви разкрием комфортни и ефикасни способи за предотвратяване на вашата информация на най-разпространените конзоли тази година.
PlayStation 4


Има няколко метода за подсигуряване на отбраната на информация на японската платформа. На първо време може да свържете телефона към PlayStation профила си. Трябва да изберете профилната си фотография, по-късно Account Settings. Оттам влизате в раздела Security и избирате опцията 2-Step Verification. След това въвеждате телефонния си номер, към който постоянно ще се изпраща код за идентификация, когато се вписвате в ново устройство.

Можете да сложите и характерна ключова дума на личната ви PS4 през разделите Settings/Login Settings, където демаркирате опцията Log in to PS4 Automatically и по-късно избирате Passcode Management. Оттам можете да употребявате бутоните на вашия DualShock 4 контролер, които в действителност сформират кода за идентификация. Така с всяко включване на устройството и малко нервни окончания в ръцете бързо ще свикнете да се вписвате бързо и с спомагателна отбрана (може да запишете бутоните дружно с информацията за PSN ID паролата).
Xbox One


На конзолата на Microsoft може да се отбраните с елементарен Passkey код при влизане. Чрез Xbox логото на контролера влизате в помощното меню и оттова в настройките. След това избирате All Settings; Account и най-после Sign-in, Security & Passkey. На панела Instant Sign-in има алтернатива Create My Passkey. Тук сте малко по-ограничени – може да съставяте единствено кодове от шест числа през контролера (или дистанционното), само че най-малко сте сигурни, че профилът ви е предпазен.

За двустепенна идентификация ще би трябвало да употребявате уеб браузър. През уеб страницата Xbox.com се вписвате в своя акаунт и от потребителската ви картинка избирате View Microsoft Account. През раздела Security избирате More Security Options. Можете да свържете мобилно устройство или да ползвате приложения като Authy или Гугъл Authenticator.
Nintendo Switch


Конзолата на Nintendo може да се подсигури с двустепенна идентификация, само че наложително се употребява или Authy, или Гугъл Authenticator. След като сте се логнали, през профилната си фотография влизате в настройките и оттова в Sign In & Security Settings и избирате 2 Step Verification Settings. С едно от препоръчаните приложения сканирате генерирания QR код на екрана, след което би трябвало да получите имейл за довеждане докрай на процеса. Ще получите и няколко аварийни дистантни кода при положение, че смарт телефонът ви не работи или е изгубен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР