Конвой от камиони и каравани блокира днес улиците около парламента

...
Конвой от камиони и каравани блокира днес улиците около парламента
Коментари Харесай

Камиони се струпаха около парламента на Нова Зеландия

Конвой от камиони и каравани блокира през днешния ден улиците към Народното събрание на Нова Зеландия в Уелингтън. Протестното шествие бе против санитарните ограничения и имунизацията. Протестното придвижване е въодушевено от митингите на водачите в Канада, парализирали столицата Отава, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Стотици транспортни средства, на които имаше закачени апели: " Върнете ни свободата " и " Принудата не е единодушие ", паркираха на улиците към Народното събрание. Стотици други пък прекосиха центъра на града, надувайки клаксони. Протестът беше кротичък. Нямаше произшествия и арестувани.

Премиерката Джасинда Ардърн съобщи, че няма желание да води разговор с хората, които са взели участие в протестната акция и акцентира, че болшинството от новозеландците са изразили поддръжка за програмата за имунизация. 96 % от новозеландците са се ваксинирали, което разрешава на страната да живее с по-малко рестрикции с помощта на спомагателната отбрана, която дава имунизацията против COVID-19, счита премиерката.

Ваксинацията е наложителна в Нова Зеландия за избрани браншове като опазване на здравето, полиция, обучение и защита. Въведен е и хигиеничен пропуск, който задължава хората да потвърдят имунизационния си статут, с цел да влязат в заведения за хранене и да вземат участие в спортни прояви или религиозни служби. Документът не е наложителен за превоза, супермаркетите, учебните заведения или за достъп до здравни услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР