Концернът Stellantis, създаден през януари тази година чрез сливането на

...
Концернът Stellantis, създаден през януари тази година чрез сливането на
Коментари Харесай

PSA с Fiat Chrysler включват всичките си автомобили в контакта

Концернът Stellantis, основан през януари тази година посредством сливането на френската група PSA с Fiat Chrysler, чака да продаде 400 000 изцяло електрически и plug-in хибридни автомобила през 2021 година. Това е три пъти повече от осъщественото през 2020-а, когато общите продажби на електрически коли и хибриди на всички марки от групата възлизат на единствено 139 хиляди автомобила.

Обещанието бе обещано от ръководителя на борда на шефовете на Stellantis Джон Елкан в писмо до акционерите на автомобилния тръст, написа Ройтерс. Той отбелязва, че ще бъде допустимо да се реализира мечтаният индикатор посредством въвеждане на 11 нови акумулаторни модела на пазара през 2021 година.

Stellantis е четвъртият по величина авто производител в света по продажби и сплотява доста марки, в това число американските Chrysler, Dodge и Jeep, италианските Fiat, Alfa-Romeo, Lancia и Maserati, както и обвързваните с PSA Peugeot, Citroen, DS и Opel. Досега обаче единствено французите имат прогрес в основаването на електрически транспортни средства.

По-специално, те имат компактна платформа, на която към този момент се вършат напълно електрически версии, като Peugeot 208, Citroen C4 и Opel Corsa. Също по този начин след няколко години би трябвало да се появи изцяло електрическа версия на новия хечбек Peugeot 308. Предполага се, че италианците също ще се възползват от тези технологии.

Американското поделение на Stellantis може да се смята за минимум електрифицирано: Jeep и Chrysler към момента се гордеят единствено с по някой хиблид в най-хубавия случай. Компанията дава обещание да усъвършенства тази обстановка през идващите години и да забележим и напълно електрически Jeep-ове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР