Контраразузнаването на САЩ счита, че Русия се опитва да очерни“

...
Контраразузнаването на САЩ счита, че Русия се опитва да очерни“
Коментари Харесай

Според американското разузнаване Китай иска да не допусне преизбиране на Тръмп

Контраразузнаването на Съединени американски щати смята, че Русия се пробва да „ очерни “ някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън в навечерието на изборите за американски държавен глава, които по проект би трябвало да се състоят на 3 ноември. В същото време китайските управляващи вършат всичко по силите си, с цел да не позволен преизбиране на сегашния водач Доналд Тръмп. Това гласи изказване на шефа на Националния център за контраразузнаване на Съединени американски щати Уилям Еванин, предава ТАСС.
" Смятаме, че Русия употребява редица ограничения, с цел да очерни на първо място някогашния вицепрезидент Джо Байдън и това, което счита за антируски естаблишмънт “, споделя Еванина в изказването, добавя организация Фокус.
Според неготова „ е в сходство с обществената рецензия от страна на Москва към него (Байдън) за ролята му в политиката на(бившия президент на Съединени американски щати Барак) Обама по отношение на Украйна и подкрепата(от предходната администрация) против опозицията на Путин вътре в Русия “.
Като образец за опитите за „ оклеветяване “ на американския политик Уилям Еванин уточни дейностите „ на проруския украински народен представител “ Андрей Деркач, който, по неговите думи, „ популяризира изказвания за корупция, в това число посредством издание на изтекла информация, засягаща телефонни диалози, с цел да подкопае кандидатурата на някогашния вицепрезидент Байдън и Демократическата партия “.
През юли самостоятелният народен представител от Народната Рада на Украйна Деркач разгласява аудиозаписи, на които се чува по какъв начин някогашният президент на Украйна Петро Порошенко признава пред Байдън обстоятелството, че приготвя диверсии и терористични офанзиви на украинските спецслужби в Крим през август 2016 година.
Ръководителят на Националния център за контраразузнаване и сигурност на Съединени американски щати също твърди, че някои „ лица, свързани с Кремъл “, също се пробват да популяризират(действащия) президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в обществените медии и по съветската телевизия “.
В същия отчет обаче Еванин написа:
„ Според нашите оценки Китай би предпочел президентът Тръмп, който Пекин смята за непредсказуем, да не бъде избран отново. В навечерието на(трети) ноември 2020 година (когато се организират общите избори в САЩ) Китай уголемява въздействието си, с цел да оформи политическия климат в Съединени американски щати, с цел да окажат напън върху политици, чиито ползи съгласно него опонират на тези на Китай, както и да се опълчват на рецензиите към Китай “, споделя Еванин.
Според него Пекин „ ще продължи да претегля рисковете и изгодите от нападателните дейности, само че в обществените си изказвания през последните няколко месеца от ден на ден подлага на критика реакцията на настоящата(САЩ) администрация на COVID-19, закриването на генералното консулство на Китай в Хюстън и други проблеми “.
Според американското контраразузнаване, Китай „ остро подлага на критика изказванията и дейностите на(САЩ) във връзка с Хонконг, (социалната мрежа) TikTok, правния статут на Южнокитайско море и напъните на Китай да господства на пазара на 5G(мрежите) “. „ Пекин признава, че всички тези старания могат да повлияят на президентската конкуренция “, заключи Еванин.
В края на юли представителят на китайското външно министерство Ван Венбин съобщи, че Китай не се интересува от интервенция в президентските избори в Съединени американски щати и помоли американските политици да спрат да спекулират и упрекват китайски компании. Дипломатът напомни, че в последно време Вашингтон търси разнообразни предлози за оказване на напън върху китайските компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР