Контраразузнаването и следователите на Службата за сигурност на Украйна осуетиха

...
Контраразузнаването и следователите на Службата за сигурност на Украйна осуетиха
Коментари Харесай

Киев задържа двама висши украински военни, подготвяли убийството на Зеленски

" Контраразузнаването и следователите на Службата за сигурност на Украйна осуетиха проектите на Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) за очистване на президента на Украйна и други представители на висшето военно и политическо управление ", съобщи ССУ в " Телеграм ".

Двамата полковници от украинската държавната работа за защита, която дава отговор за сигурността и защитата на високопоставени държавни чиновници, са били арестувани по съмнения, че ще осъществят проекта, направен от ФСС, се споделя в текста. Според ССУ двамата мъже са били вербувани от Москва преди началото на съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година

В изказването на службата за сигурност се цитира ръководителят на ССУ Василий Малюк, съгласно който заговорът е предвиждал осъществяването на нахлуване преди встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин, което се състоя през днешния ден. Малюк съобщи, че персонално е управлявал строго секретната интервенция по следене на заговора.

Миналия месец прокуратурата в Полша заяви, че един полски жител е бил задържан по обвинявания в подготвеност да прави шпионска активност в интерес на съветското военно разузнаване в хипотетичен скрит план за убийството на украинския президент, напомня АП.

В изказването на ССУ се споделя, че съветските разследващи сътрудници са търсили членове на украинската войска, близки до защитата на президента , които биха могли да вземат президента за пленник и по-късно да го убият. Операцията е била ръководена от Москва, се показва в текста и се оповестяват имената на трима хипотетични съветски шпиони, които стоят зад заговора.

Планът на съветското разузнаване е включвал и определянето на местоположението на високопоставени украински представители, против които да бъде осъществена ракетна офанзива и нахлуване с безпилотни летателни апарати .

Двамата украински полковници са с повдигнати обвинявания в съмнение за държавна измяна, за което украинското законодателство планува доживотна присъда, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР