Консумацията на захар може да е много вредно за здравето

...
Консумацията на захар може да е много вредно за здравето
Коментари Харесай

Шест вида захар, които могат да ви убият

Консумацията на захар може да е доста нездравословно за здравето на хората. Доказано е, че несъразмерната ѝ приложимост в всекидневието оказва гибелен резултат върху черния дроб, причинявайки натрупването на мазнини. Също довежда до повишение на холестерола и триглицеридите в кръвта, а оттова се стига и до болести на сърдечно-съдовата система.

В днешно време информираността измежду популацията по отношение на рисковете от похапването на захар и захарни произведения би трябвало да е на високо равнище, тъй като има шест типа захар, които са рискови за здравето.

Нектар от Агаве

 Сироп от агаве

Нектарът от Агаве, считан за потребен, е подсладител, който в действителност е с високо наличие на фруктоза. Това е и повода да е рисков, в случай че се употребява постоянно. Объркването постоянно идва от обстоятелството, че този подсладител е с невисок гликемичен показател, само че, става известно, това не е решаващо за неговите позитивни качества.

А високите стойности на фруктоза за рискови, тъй като тя покачва равнищата на кръвна захар в дълготраен проект. Нормално захарта съдържа 50% фруктоза, а при нектара от Агаве е до 90 %.

Органична захар от тръстика

Суровата органична захар, приготвена от захарна тръстика, също се счита за здравословна. Оказва се обаче, че методът на преправка е в действителност друг, само че химичният ѝ състав не се разграничава от този на елементарната захар.

Захарен сироп от тръстика

На пазара може да се открие и по този начин нареченият сбит захарен сироп от тръстика. За него също се счита, че е машинация от страна на производителите.

Кафява захар

Не си мислете и че кафявата захар е по-безвредна от бялата. Цветът си тя придобива с помощта на добавена меласа в нея.

Кокосова захар

Кокосовата захар се добива от растението кокос. Методът е елементарен и изисква добиване на захарната течност, след което се оставя водата в нея да се изпари. Тя е с невисок гликемичен показател, богата на фибри и други хранителни субстанции. За сметка на това съдържа фруктоза, която е във високи стойности.

Медът е по-полезен от бялата захар, също съдържа антиоксиданти, както и следи от витамини и минерали. Въпреки това не вярвайте на слуховете, че замяната на бялата захар с мед оказва помощ за понижаване на телесното тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР