Консумацията на кафе и повече зеленчуци може да осигури защита

...
Консумацията на кафе и повече зеленчуци може да осигури защита
Коментари Харесай

Учени: Кафето и зеленчуците намаляват риска от заразяване с новия коронавирус

Консумацията на кафе и повече зеленчуци може да обезпечи отбрана против новия ковид, сочи изследване на американски учени, представено от изданието "МедикълЕкспрес ".

Заключението е на откриватели от американския Северозападен университет. Те са създали връзка сред питателните привички и заболеваемостта от COVID-19.

В изследването са взели участие 38 хиляди души, които са описали в детайли диетата си. Те са изследвани за новия ковид, като единствено 17% са били с позитивни проби.

Една или няколко чаши кафе дневно понижават с към 10% риска от заразяване с новия ковид спрямо изключването на напитката от хранителния режим. Дневната консумация на зеленчуци, сготвени или сурови, също понижава вероятността от развиването на инфекцията.

Кафето е главен източник на кофеин, само че има и десетки други съединения, които евентуално могат да допринесат за отбраната на организма, изяснява доктор Мерилин Корнелис от Медицинския факултет на Северозападния университет, която е измежду създателите на проучването.

"Храненето на човек въздейства върху имунитета. Имунната система има основна роля за чувствителността и реакцията на човек към инфекциозни болести, в това число и към COVID-19 ", добавя тя.

Заключенията на учените са оповестени в изданието "Нутриентс ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР