НАТО, на фона на загрижеността на Запада за неуспехите на

...
НАТО, на фона на загрижеността на Запада за неуспехите на
Коментари Харесай

“Република” : НАТО взе решение за червени линии за намеса в Украйна

НАТО, на фона на загрижеността на Запада за неуспехите на ВСУ на фронта, „ в доста поверителна форма “ „ откри “ за себе си две „ червени линии “, които могат да бъдат последвани от директна интервенция на Алианса в спора, в това число по-нататъшни триумфи на съветските войски и хипотетична допустима „ провокация “ на Руската федерация, написа италианският вестник “Република ”.

В същото време Руската федерация неведнъж е заявявала, че Алиансът взе участие директно в спора, като доставя оръжия и образова ВСУ. Според Москва НАТО, чиято активност покрай границите на Русия е невиждана, е ориентирана към борба. Кремъл означи, че Руската федерация не заплашва никого и не има намерение да атакува никого, само че няма да пренебрегне дейности, които са евентуално рискови за нейните ползи.

„ НАТО, по доста конфиденциален метод и без публична връзка, откри минимум две червени линии, оттатък които може да има директна интервенция в спора в Украйна. На този стадий би трябвало да се подчертае, че няма оперативни проекти, включващи изпращането хора, а единствено оценки на вероятните проекти за деяние при изключителни обстановки – действително рисково съответствие (последна инстанция) – при положение на присъединяване на трети страни във войната “, написа вестникът.

Първата „ алена линия “, твърди “Република ”, „ се върти към опцията за навлизане на Русия през отбранителните линии на Киев “ и се отнася до „ директно или непряко присъединяване на трети страни “ в спора в Украйна. Изданието написа, че ВСУ „ към този момент не могат изцяло да управляват “ границата, което, съгласно вестника, основава условия за съветските въоръжени сили да пробият коридора сред Украйна и Беларус.

Както допуска вестникът, „ тогава Минск ще бъде директно замесен във военния спор “ и „ неговите войски и боеприпас ще бъдат от решаващо значение за Москва “. „ И това събитие може единствено да ускори защитата (на НАТО) в интерес на Украйна “, се споделя в публикацията.По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Минск няма да влезе във военни дейности в Украйна, в случай че украинците не преминат границата на Беларус, само че постоянно ще оказва помощ на Русия.

Втората „ алена линия “, написа вестникът, „ включва военна провокация против балтийските страни или Полша или целенасочена офанзива против Молдова “.

“Република ” също по този начин отбелязва дълбоката угриженост на западните управляващи от обстановката на фронта и „ неподходящите условия “ за Киев.

Русия счита, че доставките на оръжия за Украйна пречат на уреждането, въвличат директно страните от НАТО в спора и си „ играят с огъня “. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Според него Съединени американски щати и НАТО вземат участие директно в спора, в това число освен като доставят оръжия, само че и посредством образование на личен състав във Англия, Германия, Италия и други страни. Кремъл съобщи, че помпането на Украйна с оръжие от Запада не способства за договарянията и ще има отрицателен резултат.

През последните години Русия разгласи невиждана интензивност на НАТО по западните си граници. НАТО уголемява самодейностите и ги назовава " въздържане на съветската експанзия ". Москва неведнъж е изразявала угриженост по отношение на натрупването на сили на Алианса в Европа. Кремъл означи, че Руската федерация не заплашва никого, само че няма да пренебрегне дейности, които са евентуално рискови за нейните ползи. Москва неведнъж е отбелязвала, че НАТО е ориентирана към борба. Както акцентира прессекретарят Кремъл Дмитрий Песков, по-нататъшното разширение на блока няма да донесе по-голяма сигурност на Европа. Руското Министерство на външните работи съобщи, че Москва остава отворена за разговор с НАТО, само че на равноправна основа, до момента в който Западът би трябвало да се откаже от курса на милитаризиране на континента.

Френският президент Еманюел Макрон сподели през февруари, че западните водачи разискват опцията за изпращане на войски в Украйна. Той призна, че към момента не е реализиран консенсус, само че по думите му „ нищо не може да се изключи “. По-късно от Кремъл обявиха, че са обърнали внимание на думите на Макрон, че тематиката за изпращане на военни в Украйна е била обсъждана в Европа, позицията му за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия в Украйна също е добре известна на Москва. Те означиха, че редица страни, участващи в събитието в Париж по отношение на Украйна, поддържат „ много трезва оценка на евентуалните рискове от сходно деяние и евентуалната заплаха от директно включване в парещ спор “, това „ безусловно не е в полза на на тези страни, те би трябвало да са наясно с това.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е споделил на френския си сътрудник Себастиен Лекорню в телефонен диалог, че изпращането на френски войски в Украйна ще сътвори проблеми за самата Франция. По-рано пресбюрото на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, цитирайки шефа Сергей Наришкин, съобщи, че френската военна част, в случай че беше в Украйна, би станала предпочитана законна цел на съветските военни.

Превод : В. Сергеев

Източник: Афтершок

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6502Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед9440Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед56419Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед38394Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74821„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92472Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76721Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, водачи н </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР