Консумацията на енергийни напитки от деца е изключително вредна за

...
Консумацията на енергийни напитки от деца е изключително вредна за
Коментари Харесай

Енергийните напитки правят децата дебели

Консумацията на енергийни питиета от деца е извънредно нездравословна за тяхното здраве и бъдещо развиване. Наскоро бе открито, че техният банкет доста усилва тежестта им. Освен това енергийните питиета са способни да нанесат мъчно поправими вреди върху устната празнина на детската уста.

Причината за надебеляването при децата, в резултат на приема на нездравословните питиета, е обстоятелството, че те съдържат екстра калории, които няма по какъв начин да бъдат изгорени от нежния детски организъм.

Допълнителен фактор е и обездвижването на подрастващите.

В този вид напитки се съдържа нездравословните в огромни количества за организма на подрастващите таурин и кофеин. Тауринът е признат условно за есенциална аминокиселина, която в молекулата си съдържа сяра.

Освен до наднормено тегло, тези питиета могат да доведат и до доста по-сериозни последствия при децата. Енергийните напитки имат свойството да сгъстяват кръвта, което пък от своя страна води до нараснал риск от сърдечно-съдови проблеми. В резултат от използването им се покачва кръвното налягане и се нарушава ритъма на сърцето.

 Енергийни Напитки

Странични ефектни са и още нараснала раздразнителност, остра нервност, стомашно разстройство, обезводняване, бодърствуване. В последна сметка веществата, съдържащи се в тези питиета, водят и до пристрастяване.

Съветът на специалисти към родители е никога да не се разрешава консумация на енергийни и кофеинови питиета от деца. Най-подходящата течност за тях е минералната вода, в която няма подсладители, консерванти и други рискови за детето вещества.

Въпреки тези предизвестия обаче използването на тези питиета фрапантно се усилва. Наскоро бе обявено, че в България всяко пето дете употребява енергийни питиета. Близо 20 % от децата сред пети и седми клас постоянно одобряват енергийни течности. Освен това 6 % от децата до 10 годинки пият по 5 енергийни питиета седмично.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР