Консумацията на алкохол винаги трябва да се извършва отговорно и

...
Консумацията на алкохол винаги трябва да се извършва отговорно и
Коментари Харесай

Колко бира трябва да изпиете, за да се равнява на шот твърд алкохол

Консумацията на алкохол постоянно би трябвало да се прави отговорно и е потребно да знаете по какъв начин в действителност се отразяват другите типове алкохол - и техните количества. Независимо дали се наслаждавате на обичаната си бира, отпивате от чаша вино или се глезите с коктейл, не всички типове алкохол са идентични, когато става въпрос за % алкохол в тях. Националната лига за отбрана на потребителите оповестява, че 350 мл бира се равняват на един шот, макар че това варира според от характерния % на алкохол в бирата.

Съдържанието на алкохол обаче оказва директно въздействие върху това какъв брой от даден алкохол можете да консумирате безвредно. Например бира с 4% алкохол ще ви повлияе по-малко, в сравнение с бира, която е с 8%. Макар че здравните институции не утвърждават безусловно пиенето, Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите споделя, че мъжете не би трябвало да употребяват повече от две напитки дневно, а дамите единствено едно пиво дневно , с цел да понижат риска от евентуални здравословни проблеми от алкохола.

Една бира нормално се равнява на един шот корав алкохол

Градусите на алкохола се отнасят до количеството етанол на всеки 100 мл течност. Обикновено твърдият алкохолът е с доста по-високо наличие на алкохол (обикновено към 40%), в сравнение с бирата (обикновено към 5%) , заради което е доста по-лесно да се отпие глътка бира, в сравнение с глътка водка.

Ето къде нещата стават сложни: това предписание, че една бира е равна на един шот, се отнася до доста общо съмнение, че 350 мл бира са равни на 5% алкохол . Популярни бири като Michelob, Budweiser и Heineken са с 5% алкохолно наличие, само че по-леките бири като Coors Light, Miller Lite и Bud Light, са с 4,2% алкохолно наличие и съдържат по-малко калории и въглехидрати. По-важно е обаче да се разбере, че доста бири съдържат доста повече от 5% алкохол . Много от занаятчийските бири са склонни да имат по-висок % алкохол - Tripel на Allagash Brewing Company съдържа 9% алкохол, само че някои занаятчийски бири съдържат до 11%.

Националният институт за корист с алкохол и алкохолизъм дава калкулатор за установяване на броя на " общоприетите напитки ", на които се равнява една бира, въз основа на нейния алкохолен %. Действителното превръщане в алкохол варира според от алкохолния градус на бирата и алкохолния градус на твърдия алкохола.

При това другите твърди алкохоли също имат друг % на наличие на алкохол, като някои от тях са по-високи от 40%, известни като overproof, а други са по-ниски от 40%. От значително значение е да разберете точния процент на наличие на алкохол в напитката, с цел да знаете по какъв начин тя ще се отрази на организма ви.

Как бирата получава своя % на наличие на алкохол ?

Процесът на произвеждане на бира дефинира нейния % на наличие на алкохол. Бирата се създава от ечемик - зърно, цялостно със захар, което ферментира с течение на времето благодарение на дрожди. Докато ечемикът ферментира, дрождите се хранят със захарта и я трансформират в алкохол. Продължителността на процеса на ферментация, както и типът на употребяваните дрожди, могат да повлияят освен на усета на бирата, само че и на нейното алкохолно наличие.

Съдържанието на алкохол в бирата оказва директно въздействие върху равнището на алкохол в кръвта ви. Полът и тежестта ви също оказват директно въздействие върху равнището на алкохол в кръвта ви. Графиката за централизация на алкохол в кръвта демонстрира, че жена с тегло 140 кг евентуално може да изпие две напитки, до момента в който мъж с тегло 180 кг може да изпие до четири напитки. Но във всеки случай се приема, че " пиво " значи или 350 мл бира с 5% алкохолно наличие, или 45 мл корав алкохол с 40% алкохолно наличие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР