Консултациите преминаха много конструктивно. Политическата логика диктува, че ще има

...
Консултациите преминаха много конструктивно. Политическата логика диктува, че ще има
Коментари Харесай

Карадайъ: Консултациите бяха много конструктивни. Рано или късно ще има предсрочни избори

Консултациите минаха доста градивно. Политическата логичност диктува, че ще има предварителни избори рано или късно ", съобщи след консултациите при президента водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от Българска национална телевизия.

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с " ИТН ", в случай че мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР