Консултациите на високо ниво на американската администрация с руското правителство

...
Консултациите на високо ниво на американската администрация с руското правителство
Коментари Харесай

Белият Дом призна: Да, преговаряхме с Русия!

Консултациите на високо равнище на американската администрация с съветското държавно управление са ориентирани само към понижаване на рисковете в двустранните връзки. Това сподели в понеделник на брифинг за кореспонденти прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, представена от " Фокус ".

Тя разяснява известията на The Wall Street Journal за контакти сред съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, помощника на съветския президент Юрий Ушаков и секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

" Видяхме тези отчети. Има доста изказвания за договаряния, които Съединените щати водят или не организират. Не мога да ви кажа наличието на съответни договаряния ", сподели тя.

" Искам обаче да отбележа няколко точки: ние си резервираме правото да приказваме непосредствено на високо равнище по въпроси, които вълнуват Съединените щати. Това беше казусът през последните няколко месеца, нашите договаряния се концентрираха единствено върху намаляването опасности в връзките сред Съединените щати и Руската федерация. Ние продължаваме да се придържаме към нашия главен принцип, че не обсъждаме нищо за Украйна без присъединяване на самата Украйна ", добави Жан-Пиер.

" Внимаваме да не разкриваме съответното време и наличие на договарянията, тъй че да продължим да имаме опция да контактуваме с Русия и тези информационни линии да не бъдат прекратени. Ето по какъв начин се държахме през последните няколко месеца “, акцентира представителят на Белия дом.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в понеделник не разяснява материала на Wall Street Journal за контактите сред Москва и Вашингтон посредством представители на службите за сигурност. Преди това вестникът, базирайки се на неназовани представители на Съединени американски щати и западните управляващи, заяви, че Съливан сякаш е провел през последните месеци поредност от поверителни контакти с Ушаков и Патрушев по отношение на недопустимостта на потреблението на нуклеарни оръжия и разширението на спора в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР