Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) започна заседание днес. Срещата

...
Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) започна заседание днес. Срещата
Коментари Харесай

КСНС заседава по темата за борбата с корупцията

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) стартира съвещание през днешния ден. Срещата започва без премиера Бойко Борисов, уточни Българска национална телевизия. Той обаче пристигна с час и половина забавяне, съобщи bTV.

Темата на днешното съвещание e " Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията ”.

Преди срещата Борисов се срещна с протестиращите оръжейници от " Емко ", които стачкуват пред постройката на Министерския съвет. 

Очаква се да бъде разискван новият антикорупционен орган, за който ГЕРБ и Българска социалистическа партия са в изострен спор.

Това е вторият Съвет, призован от президента Румен Радев. Първият беше отдаден на модернизацията на армията, само че и до момента множеството решения, взети тогава, не са изпълнени.

На " Дондуков "  2 дойдоха още правосъдният министър Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и вътрешният министър Валентин Радев.

По тематиката антикорупция отчет ще изнесе Цецка Цачева, която ще показа предлагането на ГЕРБ. Корнелия Нинова ще показа плана на левицата.

Различията сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ по отношение на антикорупционния орган са основно във връзка с функционалностите му – дали той да проверява случаите на корупция и какви ще са наказванията. Отделно се спори кой да назначава управлението на новата антикорупционна организация. От левицата желаят това да е президентът, а от ГЕРБ – управлението да се избира и назначава от Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР