Констатирахме преминаване на автомобили, има разрушена цялост на дюната и

...
Констатирахме преминаване на автомобили, има разрушена цялост на дюната и
Коментари Харесай

На плаж Камчия-север е унищожена дюна

Констатирахме прекосяване на коли, има разрушена целокупност на дюната и прокуратурата е сигнализирана, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която през днешния ден бе на инспекция на морски плаж Камчия-север. Спешната ревизия взаимно с РИОСВ-Варна е поради получен сигнал до двете институции.

Проблемът е, че няма собственик на тази част от линията, с цел да може незабавно да се потърси отговорност според контракта. Ангелкова изясни, че се чака прокуратурата да направи инспекция, с цел да се откри кой е нарушителят. Информирана е и Агенцията по геодезия, картография и кадастър, с цел да се обясни дали тези дюни са нанесени в профилираната кадастрална карта според условията. Там са разказани дюните, които са предпазени. Ако се откри нарушаване, прокуратурата ще реши дали е закононарушение по Наказателния кодекс, където за такива нарушавания има санкция до 10 000 лева и затвор до 3 години. Санкцията ще бъде и по Закона за предпазените територии, в случай че се откри, че дюната попада в тях.

Екипите на Министерството на туризма ревизират и неохраняемите плажове, само че първо са тези, които са отдадени на концесия и наем.

Относно къмпингуването Ангелкова съобщи, че твърдо поддържа този тип туризъм, той е част от цялостния артикул на дестинация България. Но счита, че би трябвало да се откри нужния баланс. Тя осведоми, че за понеделник е планувана среща на министрите, чиито ведомства би трябвало да изготвят профилираната разпоредба. Документът ще детайлизира разпоредбите, по които да се реализира къмпингуването, тъй че то да е оптимално щадящо околната среда и да бъде възприето от всички с отношение по тематиката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР