"Констатирахме, че въпреки известни политически трудности руско-германските отношения не са

...
"Констатирахме, че въпреки известни политически трудности руско-германските отношения не са
Коментари Харесай

Путин и Щайнмайер: Трудности в отношенията, но не и в застой

"Констатирахме, че макар известни политически компликации руско-германските връзки не са в застой и ние сме подготвени дружно да работим за по-нататъшното им развиване ", сподели съветският президент след диалог с немския си сътрудник, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че е разискал с Щайнмайер допустима задача на Организация на обединените нации в Украйна.

"Обсъдихме въпроса за ситуацията в Украйна и за следващ път отбелязахме, че основата на устойчивото, всеобхватно споразумяване на рецесията в Югоизточна Украйна би трябвало да бъде твърдото осъществяване на минските договорености. В този подтекст обсъдихме и съветската самодейност за основаване на задача на Организация на обединените нации за обезпечаване на сигурността на наблюдаващите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в зоната на спора ", сподели Путин.

Германският му сътрудник пък прикани за възстановяване на връзките макар несъгласията.

"Мисля, че ние сме единни в мнението, че актуалното състояние на нещата не може и не би трябвало да ни удовлетворява ", сподели Щайнмайер.

Той установи, че връзките сред Русия и Германия са към момента надалеч от естествените, тъй като към момента има "отворени рани и неразрешени въпроси, на първо място касаещи присъединението на Крим и спора в Източна Украйна, които не престават бъдат задължение за нашите връзки ".

"Не мисля, че една единствена среща може да помогне за превъзмогване на тази обстановка ", добави той и означи, че "домашното упражнение " след тези диалози ще бъдат взаимните старания за подсилване и възстановяване на връзките сред двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР