Константин Олшанский Русия си връща контрола над пътя на живота

...
Константин Олшанский Русия си връща контрола над пътя на живота
Коментари Харесай

На фронтовата линия в Украйна: Руската армия настъпва, украинската отстъпва, Донбас е руски

Константин Олшанский

Русия си връща контрола над " пътя на живота " и към този момент е пред Бахмут, което подсигурява стратегическо предимство в Донбаския плацдарм.

Киев дефинитивно напуща Донбас. Украинските генерали дадоха заповед за оттегляне от Лисичанск и останалите обитаеми места в Луганска област.

Украинските войски в Лисичанск, където може да има блокирани хиляди бойци, се движат в посока Северск, Краматорск и Славянск. Превземането на Лисичанск, последван от Бахмут, е единствено въпрос на време.

Русия си връща контрола и над " пътя на живота ". Бахмут е град с население от 70 000 души и е от стратегическо значение за Донбас. Контролът над Бахмут подсигурява стратегическо предимство в Донбаския плацдарм. Затова в този момент там се водят яростни борби в покрайнините на града.

Макар и в кратковременен проект, главната задача на Русия, съгласно американски специалисти, е да пробие наземните линии за доставяне на украинските войски, като изтласка вражеските сили от обитаемоте места по " автомагистралата на живота ".

Руските войски водят позиционни боеве и към Донецк, в две значими посоки - Константиновка и Ню Йорк. Да, представете си, в региона на Донецк има населено място, наречено Ню Йорк.

Руските войски също нападат украински позиции в посока на Углегорската електроцентрала, намираща се на брега на река Луган, северозападно от Светлодарск. Електроцентралата е една от най-големите в Европа и отстъпващи диверсанти се пробваха да взривят язовира й.

Според отчети на съветското Министерство на защитата, тук не престават да работят освен украински военнослужещи, само че и задгранични наемници. Вероятно това са последните боеспособни сили, които към този момент не могат да задържат съветското нахлуване.

Киев губи Лисичанския гарнизон. В момента има евакуиране на украинските войски, опитващи се да пробият с боеве към Северск, Краматорск и Славянск. В региона украинците имат ешелонирана защита, която се гради от седем години.

В последна сметка изходът от боевете зависи от това дали гарнизонът в Лисичанск ще успее да излезе от обкръжения град и дали съветските сили ще си върнат контрола над Славянск и Краматорск. Което ще значи завършек на борбата за Донбас.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР