Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ е определен за изпълнител на обществената

...
Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ е определен за изпълнител на обществената
Коментари Харесай

Ясна е фирмата, която ще изгради тол системата

Консорциум „ Капш Трафик Солюшънс “ е избран за реализатор на публичната поръчка за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Тя ще бъде на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка). Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов подписа решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на реализатор на публичната поръчка.

Класирането на участниците, според оповестения аршин за оценка „ Икономически най-изгодна оферта “, е следното: - Консорциум „ Капш Трафик Солюшънс “ - с сложна оценка 100 точки; - Консорциум „ Тол България “ - с сложна оценка 74,27 точки.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на определения реализатор. След сполучливото й внедряване инвестицията следва да се възвърне посредством събраните доходи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР