Консерваторите във Великобритания са напът да спечелят най-голямото си мнозинство

...
Консерваторите във Великобритания са напът да спечелят най-голямото си мнозинство
Коментари Харесай

Консерваторите на Острова се готвят за най-голямата победа от 30 години

Консерваторите във Англия са напът да завоюват най-голямото си болшинство в Народното събрание от 1987 година на идните избори на 12 декември, което ще даде мандат на премиера Борис Джонсън да изведе страната от Европейския съюз.
Това демонстрира изследване на YouGov, което се базира на анкета измежду 100 000 души и детайлно проучва електоралните настройки на Острова.
Моделът за оценка, който тъкмо предвижда изборите през 2017 година, планува, че консерваторите ще завоюват 359 места от общо 650, което би бил най-хубавият им резултат от успеха на Маргарет Тачър през 1987 година, показва Reuters.
Ако завоюва изборите, Джонсън даде обещание да извърши Brexit до 31 януари, след близо 4-годишна политическа рецесия, която повлия зле както на стопанската система, по този начин и на интернационалния имидж на Англия.
Консерваторите не съумяха да прокарат нито един от проектите си за овакантяване поради изчезналото парламентарно болшинство. Този път обаче партията на Джонсън ще завоюва нужните депутатски места, защото има изключително мощна поддръжка в регионите, дали своят вот за Brexit.
Основната опозиционна Лейбъристка партия е на път да вземе 211 места, което е доста по-малко от актуалните 262, плануват от YouGov. Шотландските националисти се чака да имат 43 депутати, демократичните демократи – 13, а партията на Brexit на Найджъл Фараж – нито един.
44 от депутатските места на лейбъристите ще отидат непосредствено при консерваторите, изключително в така наречен противоречиви региони, в които партията на Джереми Корбин имаше триумф на предходния избор. Случващото се в тези региони ще реши дали и какъв брой огромно болшинство ще има Борис Джонсън, показват от YouGov.
Във въпросните региони партията на Brexit е доста по-сериозна конкуренция на консерваторите, в сравнение с лейбъристите.
Главният консултант на Джонсън – Доминик Къмингс предизвести, че към момента има действителен риск от фрагментиран парламент. По думите му обстановката е доста по-оспорвана, в сравнение с наподобява, и има изцяло действителна опция от разграничен парламент.
Консерваторите ще имат сред 328 и 385 депутати, плануват от YouGov, отчитайки обстоятелството, че до 12 декември има още доста време и има късмет гласоподавателите да трансформират мнението си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР