Конопът отдавана е признат за суперхрана. Ползите от него са

...
Конопът отдавана е признат за суперхрана. Ползите от него са
Коментари Харесай

Ползи от конопеното семе и масло

Конопът отдавана е приет за суперхрана. Ползите от него са многочислени, а като бонус към това той има и прелестен усет, стига да се подготви вярно. Може да се употребява и употребява под формата на ядки или като масло (олио).

Конопеното масло доста понижава равнищата на неприятния холестерол в организма. Семето се предлага на хора, които имат сърдечно-съдови болести, защото е открито, че честата му приложимост предотвратява сърдечни удари.

Маслото от коноп може да се употребява като изцеляващ мас за кожата, служител за лекуване на признаците на сухота, псориазис, екзема и невродермити. Особено през зимата използването му е доста нужна, тъй като студеното време провокира студова алергия на кожата. В предишното и в този момент се употребява и за облекчение на нежната бебешка кожа от протриване и обриви.

Отдавна са известни и изгодите на конопеното масло за отбрана от слънцето. В продукта има високо наличие на веществото SPF 6, което сполучливо пази кожата от UVB лъченията, като предотвратява изгарянето, изсушаването на кожата, както и появяването на бръчки. Употребата му не понижава абсорбирането на витамин D от кожата, за разлика от познатите и употребявани кремове. В маслото се съдържат и киселини, витамин Е и хлорофил, които имат мощен антиоскидантен резултат.

Конопеното масло има потвърден противовъзпалителен резултат, както и антистареещо деяние. С него сполучливо се лекуват лезии и има влагобалансиращо влияние върху кожата. Консумацията на конопено семе усъвършенства структурата на кожата и еластичността ѝ. Включването на конопено олио в хранителния режим води до осезаемо по-мека кожа и мощни нокти и коса единствено след няколко седмици (при 1-2 супени лъжици на ден).

 Конопено масло

Изследвания са посочили, че чаена лъжичка конопено семе доста понижава признаците на предменструалния синдром. Препоръчва се това количество да се приема всяка заран в продължение на 12 седмици.

Конопът съдържа и по-голямо количество усвоими от организма протеини от месото, млякото, яйцата и сиренето. По този метод той усилва енергичността и усъвършенства метаболизма. Основните протеини в конопа са лесни за храносмилане. Те се състоят от 80 % едистин – най-смилаемият от всички типове протеини.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР