Конкурсът Digitalk&A1 Awards, който се провежда за трета поредна година,

...
Конкурсът Digitalk&A1 Awards, който се провежда за трета поредна година,
Коментари Харесай

Най-ефективните дигитални решения ще открои третият пореден конкурс Digitalk&A1 Awards

Конкурсът Digitalk&A1 Awards, който се организира за трета поредна година, още веднъж ще събере и отличи най-хубавите софтуерни планове в България. Целта на самодейността е да подтиква българските корпоративни консуматори и държавни организации да внедряват технологии, които да ускорят цифровата им промяна и да им разрешат да се развиват по-успешно в днешния свят на съществени и бързо изменящи се провокации. Освен това посредством тази самодейност се основава общественост на най-напредналите в софтуерно отношение организации, които могат да продължат да споделят своя опит и положителни практики.

За да изпълнят заложените цели, съорганизаторите DigitalK и А1 ще проследят и тази година трендовете, които стоят в основата на корпоративните планове, както и желаните от потребителите и внедрителите ИТ решения и платформи. Проектите ще бъдат оценени от умело жури, включващо експерти от разнообразни области, по критерии като тактика и визия, имплементация и успеваемост, иновативност и креативност, влияние и вероятности за развиване.

" Организираме този конкурс, тъй като имаме вяра, че като водач в дигитализацията и към този момент максимален систематичен интегратор имаме отговорност освен към нашите акционери и клиенти, само че и към обществото като цяло - да оказваме поддръжка, като покачваме информираността за изгодите от дигитализацията за постигането на резистентен растеж и успеваемост. Тези награди вършат точно това - отдават признанието на дребни и огромни компании, които трансформират средата със силата на нововъведенията и технологиите ", разяснява Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки ", " А1 България ".

Ефективност посредством технологии
Реклама
Фокусът на състезанието през тази година ще бъде цифровизация и резистентност. Темата " Ефективност посредством технологии " се стреми да показа организациите, които сполучливо са употребявали цифрови решения, с цел да усъвършенстват интервенциите си, да подобрят прекарванията на клиентите си, да допринесат за общия напредък на бизнеса и да подчертаят основната роля на устойчивите практики за растеж/запазване на бизнес стойност по време на форсмажорни условия.

" По този метод даваме опция на мениджърите и притежателите да се отличат с визионерското си ръководство и новаторските тактики - последните години са предизвикателство в ръководството на бизнеса. Затова резистентност, самостоятелност, оптимизация на процеси и първокласен екип са основни фактори за триумфа ", показа Александър Бойчев, основен редактор на Digitalk.bg.

Кои са евентуалните участници

Digitalk&A1 Awards е ориентиран към компании, които през 2023 година са осъществили сполучливи внедрявания на нови технологии в своите организации. В него могат да вземат участие представители на всички браншове на стопанската система, без ограничавания на размера на техния бизнес и личен състав - от микро- и дребни предприятия, междинни компании, огромни компании до корпорации. И в третото издание на състезанието особено внимание ще бъде обърнато на стартъп фирмите, чиято динамика и успеваемост са белег за жива стопанска система и нужда от осъществяване и поддръжка на смели бизнес хрумвания. Заедно с корпоративния бранш в самодейността и тази година могат да се включат също държавни и общински организации със свои новаторски планове, без значение от източника на финансиране.
Реклама
Методология и жури

Методологията за оценяване на участниците в състезанието Digitalk&A1 Awards е създадена особено за плана от консултантската компания PriceWaterhouse Coopers. В методологията са заложени четири съществени критерия: " Стратегия и визия ", " Имплементация, успеваемост и резултати ", " Иновативност и креативност " и " Въздействие и вероятности за развиване ". Опитни водачи в областта на нововъведенията, в това число представители на бизнеса, университетските среди, организациите с нестопанска цел, браншовите асоциации, start-up общността и други, влизат в състава на журито. Те ще подсигуряват, че всички кандидатури ще бъдат деликатно оценени при най-високи стандарти и самостоятелни гледни точки съгласно заложените критерии.

Третият конкурс Digitalk&A1 Awards ще събира поръчки за присъединяване до март 2024 година Регистрацията за предложение на новаторски планове към този момент е отворена за всички компании.

В миналогодишното издание на състезанието спечелили станаха платформата Swipe.bg, улесняваща противоположното изкупуване на смарт телефони, решението на " АгроВар " с изкуствен интелект с приложение в селското стопанство и решение за мултибанкинг на " Инвестбанк ". Специалната премия на уредниците получи приложението FoodObox, което избавя непродадената храна. В самодейността през 2023 година участваха над 60 плана, като 51 доближиха до етапа да бъдат оценени от експертно жури, формирано от водещи имена в ИТ бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР