Конкуренцията между президентa Румен Радев и премиерa Бойко Борисов ще

...
Конкуренцията между президентa Румен Радев и премиерa Бойко Борисов ще
Коментари Харесай

Политологът Първан Симеонов разкри ще приключи ли скоро напрежението между президент и премиер

Конкуренцията сред президентa Румен Радев и премиерa Бойко Борисов ще продължи. Това предвижда пред „ Фокус “ политологът Първан Симеонов. Той дефинира връзките сред двамата като Втора камара на политическия живот у нас, до момента в който за останалите политици е отредена ролята на „ беквокали “.

„ В околните седмици и месеци би трябвало да има известно отсрочване на напрежението. Още повече, че по този начин наречените беквокали малко понижиха децибелите: Цветан Цветанов се извини, а пък Антон Тодоров беше тежко дискредитиран. Но в дълготраен проект конкуренцията сред Борисов и Радев ще остане, даже и връзките сред тях да са топли. Това, което може да се каже сигурно от днешна панорама точка е, че и президент, и министър председател ще се опитат да понижат напрежението, което се сътвори. Борисов в тази ситуация, осъзнавайки конкуренцията с Радев и че той е рисков за него, ще се опита да поддържа положителните връзки там “, разяснява Първан Симеонов.

Той посочи, че и президентът, и министър председателят се намират в една и съща геополитическа позиция – уравновесена, която се харесва на жителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР