Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепи вдигането на

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепи вдигането на
Коментари Харесай

КРИБв писмо до Борисов: Протестът трябва да е в рамките на закона без да нарушава правата на останалите граждани

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поддържа повдигането на блокадите в София , което стана в ранните часове на днешния ден.

В писмо до премиера Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция , откакто на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до обществения министър. Тогава районните организации на КРИБ в страната настояха за ред, независимост на напредване и обезпечаване на естествен бизнес трафик, което да подсигурява естествена стопанска активност.

Блокадите на основни пътни артерии , свързващи значими търговски зони или обитаеми места, оказват прекомерно отрицателно въздействие върху естественото действие, доставяне и комерсиална активност на фирмите и в допълнение утежняват усложнената икономическа конюнктура, подбудена от пандемията COVID-19 , считат от КРИБ.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за осъществяване на митинги на тъкмо избрани места, подобаващи за задачата, и за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения като се оказва надзор върху осъществяването на заповедта.

Естествено неотменимо право на българските жители е правото на митинг, само че той може и би трябвало да е в границите на закона, без да нарушава правата на останалите жители и опцията да реализират своите стопански и други действия, се споделя още в писмото.

Считаме, че също така по този метод ще бъде обезпечено и осъществяването на Тристранното съглашение, което КРИБ подписа дружно с държавното управление и синдикатите, и чиито небосвод е приключването на мандата на това държавно управление, приключва писмото до премиера Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР