Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Акция в защита на енергийната сигурност, ГЕРБ излязоха при протестиращите

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда " Подкрепа " стачкуват пред служебния вход на Народното събрание в отбрана на енергийната сигурност на страната. При недоволните излязоха и представители на ГЕРБ. Кирил Петков също се включи с изявление в отговор на обвиняванията.

Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния проект за възобновяване и резистентност за понижаване на въглеродните излъчвания от енергетиката с 40% до края на 2025 година по отношение на равнищата им през 2019 година.

На митинга има жители от цялата страна. Към момента няма напрежение измежду протестиращите. Има засилено полицейско наличие.

Синдикатите желаят депутатите да задължат Министерския съвет да стартира договаряния с Европейската комисия за анулация на този ангажимент.

Това искане на КНСБ и КТ " Подкрепа " беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката показаха преди няколко месеца. Синдикатите упорстват да се подсигурява активността на въглищните централи най-малко до 2038 година в сходство с към този момент признатото през 2020 година решение.





Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР