Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настоява в спешен порядък

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настоява в спешен порядък
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска да се осигурят безплатни тестове за цялото население

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) упорства в незабавен порядък да се обезпечат безвъзмездни проби за популацията на Република България, както и всички възможни ограничаващи ограничения да важат преди всичко за държавната администрация.

Това обявиха от конфедерацията във връзка препоръчаните ограничения от здравните управляващи. Ето и цялото отворено писмо:

Вече неколкократно беше обявено, че следва да бъдат оповестени нови национални ограничения за битка с COVID-19. И за следващ път туристическият отрасъл явно е подложен на първа линия при тяхното отделяне. Нашето мнение е, че при съществуването на всички типове ваксини и тяхната досегаемост, ограничаване при работата на бизнеса не трябва да се постанова, а всеки жител на Република България следва да бъде виновен за личното си здраве и това на хората, с които контактува.

Въпреки това ние към този момент показахме на страната по какъв начин би трябвало да се работи в спешна обстановка. И то макар нея! За 1 ден, след влизане в действие на противоепидемичните ограничения за София, организирахме пунктове за бързи проби и то на цена от 10 лева против документ от здравно лице на място. И това е по този начин, тъй като бизнесът работи на пазарен принцип, а не с подготвени държавни пари. Дори да не сме съгласни с решенията на държавното управление, ние намираме метод да се приспособяваме към тях. Сега чакаме страната, която би трябвало да може да контракти още по-добри условия за цената на тестванията, да ги даде гратис на всички, които ще бъдат наранени от възможните ѝ ограничения.

И е наложително първа под разпоредбите на заповедта да попадне държавната администрация и изключително звената, където се работи с жители. Другото би било популизъм и отбиране на номера.

След като през днешния ден бяха обявени предложенията на държавния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев, следва да забележим какви ще бъдат тъкмо здравните ограничения, само че заявяваме твърдата си позиция, че при условието за „ здравен документ “ за визитата на публични места, е безусловно наложително страната да обезпечи БЕЗПЛАТНИ бързи проби. Ако това не се случи, доста бизнеси още веднъж ще бъдат изправени пред банкрут. Защото даже преди оповестяването на заповедта, а единствено с анонсирането ѝ, към този момент се следи сериозен отлив на туристи и клиенти.

Нивото на имунизация в България е такова, че бизнесът няма по какъв начин да работи без обезпечаването освен на безвъзмездни проби, само че и да получи поддръжка за пунктовете, където те да се вършат.

През последните дни въпреки всичко бе сбъднат някакъв разговор сред бизнеса и властта. Ние направихме нашите взаимни отстъпки и постигнахме съответни сделки, които настояваме да се съблюдават! За да опитаме да оцелеем…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР