Конете символизират свобода и независимост. Често срещаме гордият им ход

...
Конете символизират свобода и независимост. Често срещаме гордият им ход
Коментари Харесай

Конете в киното: 10-годишният Багито плени Силвестър Сталоун

Конете символизират независимост и самостоятелност. Често срещаме гордият им ход и във кино продукции. Не е нужно нито да приказват, нито да се смеят, с цел да откраднат сърцата на феновете. Връзката сред конете и хората един път основана е неразрушима, а връзките постоянно са доста специфични. Затова доста артисти осиновяват конете си след края на филмовата продукция, в която вземат участие. Сред тях са Виго Мортенсън, Джони Деп, Мадона, Елизабет Тейлър, Брат Пит и Никол Кидман.
Празнуваме Тодоровден На празника се провежда конно съревнование - кушия
Лучадор 13-ти по прякор Багито е българският представител на международна сцена. Той има участия в редица кино и рекламни продукции. Тази година следва и премиерата на Рамбо 5, където Багито е правилен приятел на Силвестър Сталоун.

Любопитки от снимачната площадка споделя в предаването „ Тази събота” неговият притежател - известният български каскадьор и занаятчия на спорта Красимир Симеонов.

„ С него се снимаха характерни подиуми – ураганен вятър, който се прави от едни доста огромни вентилатори, проливен дъжд, който също е доста стеснителен, в композиция с ураганен вятър е много рисково.

Снимка: btvnovinite.bg

На мястото, на което се снимаше имаше тиня, наклони. При това изискване коня трябваше да седи на едно място, без аз да съм до него. Актьорът го оставяше в един миг, отдалечаваше се, имаше си игра, която беше значима, конят да е спокоен и мощен. Конят е доста значим да се усеща спокоен”, спомни си Красимир Симеонов.

Каскадьорът прецизира, че навръх този филм аз схванал, че Сталоун е имал връзки с конете. „ Никога не съм знаел, че той е имал връзки с конете, занимавал се е, язди сносно и просто беше човек ценител, което още повече ме кара да се усещам горделив, тъй като хареса коня”, показва Красимир Симеонов. По думите не е имало проблеми до последния ден на фотосите.

Силвестър Сталоун до толкоз привиква с Багито, че желае и да го откупи. Каскадьорът обаче е безапелационен, че конят няма цена.

Снимка: btvnovinite.bg
„ Това е животно, което ми е като детето. Аз не си продавам конете. Аз не съм търговец и конете, с които се занимавам – те са за киното, за персонални потребности, по простата причина, че просто който и различен да го купи, той няма по какъв начин да го гледа по предопределение, а тези умения, би трябвало някой да му ги поддържа, да му ги доразвива”, изясни Красимир Симеонов.

Красимир се грижи за Багито към този момент 10 години. Самият той стартира късно да се занимава с коне, само че споделя, че това е неговото предопределение и най-голямата му обич. През годините той е изпълнявал каскади в някои от най-популярните кино филми като " Троя " (2003), " Ханибал " (2006), " Конан Варварина " (2011), " Непобедимите 2 ", " Непобедимите 3 " и доста други. През 2012г е и треньор на конете във кино лентата " 300:Възходът на една империя " (2014).

Снимка: btvnovinite.bg

В България Багито е измежду дребното особено тренирани коне за кино. Почти няма и експерти, които професионално да работят с конете. За номерата, които Багито извършва, от време на време са нужни месеци или години. Но с изключение на ежедневните тренировки на манежа, с цел да бъде един кон в съвършена форма, са нужни и доста персонално внимание и грижа с обич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР