Комплексни са причините за случилото се по Южното Черноморие. Има

...
Комплексни са причините за случилото се по Южното Черноморие. Има
Коментари Харесай

Нинова избухна заради наводненията, посочи 4 проблема

Комплексни са аргументите за случилото се по Южното Черноморие. Има справедливи аргументи - природата. Това не може да се спре. За нито едно от наводненията обаче не е причина единствено дъждът. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в „ Лице в лице “ по bTV.

„ Днес министър председателят призна, че два язовира са прелели над Царево “, уточни тя.
-->
По думите й има четири казуса. Те са: язовири, реки, гори и обири. Нинова сподели карта на язовирите у нас. Те са 6844.

По думите й казусът бил, че собствеността и поддържането било доста разпокъсано и никой не носил отговорност, единствено я прехвърлял.

4962 от язовирите били общински, само че нямали пари да ги поддържат. 719 били на Земеделското министерство, 499 на Икономическото министерство, 312 не се знаело чия благосъстоятелност са, 157 били на сдружения за напоявания, 144 били частни язовири, 38 били на Министерство на енергетиката и 13 били държавна благосъстоятелност.

Според нея собствеността би трябвало да се окрупни. Второ нещо, което трябвало да се направи е водите да се разгласят за национално благосъстояние и да се възстановят напоителните система. По думите на Нинова би трябвало да има и надзор върху това.

Вторият проблем били речните корита. Нинова уточни, че премиера й споделил, че 350 речни корита били незабавни за разчистване, само че имали пари за 10.

Третият проблем бил противозаконната сеч на горите, която била за печалбарство.

„ Всичко това се дава обещание от четвъртия проблем – кражба, лакомия и корупция “, уточни Нинова.

Тя акцентира, че през януари 2022 година е внесла законодателни промени в Народното събрание.

„ Законите, които са значими за България – проекта за възобновяване, за европейското развиване на България, ние поддържаме. И през днешния ден подкрепихме валутния закон. Това, което е рационално за България ще го подкрепим “, сподели Нинова на въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа някои от тринайсетте закона, за които са се разбрали ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи.

По думите й обаче имат запаси за Закона за КПКОНПИ. „ Самите те спорят по какъв начин да си разпределят властта в КПКОНПИ “, уточни тя.

„ Няма да подкрепим Конституционната промяна, до момента в който с нея се трансформира националния празник и се дава право на хора с двойното поданство да ни ръководят “, акцентира Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР