Компанията за кредитни карти и плащания призовава ресторантите да спрат

...
Компанията за кредитни карти и плащания призовава ресторантите да спрат
Коментари Харесай

Visa дава $10 000 на малки фирми, които спрат да приемат пари в брой

Компанията за кредитни карти и заплащания приканва заведенията за хранене да спрат да одобряват пари в брой с новото си предизвикателство Visa Cashless, което идва с премия от 10 000 $.

Джак Форстел, ръководителят на световните търговски решения във Visa, сподели в изказване: " във Visa имаме вяра, че можете да сте на всички места, където желаете да сте и че би трябвало да бъде елементарно да плащате и да ви бъде плащано по повече способи от преди, без значение дали е с телефон, карта, портативно или друго устройство. "

" Със 70% от света, или повече от 5 милиарда души, свързани посредством мобилни устройства до 2020-та година, имаме невероятната опция да обучим търговците и потребителите по отношение на резултатността на това да не използваш пари в брой. "

За задачата Visa ще употребява развой на кандидатстване, с цел да избере 50 дребни компании заети в питателните услуги в Съединени американски щати. Те ще получат към 10 000 $, с цел да подобрят платежната си инфраструктура, тъй че да одобряват заплащания с карта и мобилни устройства. В подмяна, търговците би трябвало да се ангажират да лимитират или отстранен заплащанията в брой.

Подобен ход от страна на Visa демонстрира, че от компанията виждат парите в брой като най-големия си съперник, написа Business Insider. Visa е неоспорим водач на пазара на картовите разплащания в Съединени американски щати с обработени 59% от размера на транзакциите през предходната година. Това е двойно повече от MasterCard.

Въпреки това, използването на пари в брой, което съставляват 32% от транзакциите през 2015-та година, не е на изгубване. Според Visa, то е повишено в международен мащаб през 2016-та година и въпреки че не е толкоз публикувано колкото заплащането с карта в Съединени американски щати, е задоволително значително, с цел да дърпа от евентуалния оборот на Visa.

Това е водещата причина компанията да се прицелва в браншове с огромно прилагане на пари в брой като хранителния бизнес, и да търси метод да промени навиците с предложенията си.

Плащането напълно без пари в брой обаче, идва с терзанието, че хората с невисок приход, които са по-склонни да разчитат на пари в брой са изключени като клиенти.

Специално в този план, Visa се концентрира върху притежателите на дребен бизнес в Съединени американски щати. Звучи като елементарен метод за дребна компания да завоюва 10 000 $, с изключение на, в случай че клиентите й не заплащат в кеш всеки ден, пишат от Mashable.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР