Компанията за космически туризъм Върджин галактик съобщи, че 32-годишната изследователка

...
Компанията за космически туризъм Върджин галактик съобщи, че 32-годишната изследователка
Коментари Харесай

TikTok звезда ще полети в Космоса

Компанията за галактически туризъм " Върджин галактик " заяви, че 32-годишната изследователка и инфлуенсърка от обществената мрежа " ТikTok " Кели Джерарди ще полети на задача за осъществяване на опити за няколко минути в безтегловност.

Освен богати клиенти, подготвени да платя по 200 000 $ за билет за полет, " Върджин галактик " се пробва да притегли и учени, които имат предпочитание да организират опити в изискванията на микрогравитация.

" Възходът на комерсиалната галактическа промишленост промени изцяло обстановката, това е повратна точка във опциите за проучване и осъществяване на опити ", споделя Кели Джерарди, която е откривател в Международния институт по въздухоплавателни науки и създател на книга, в която разпространява концепцията за това галактическият бранш да бъде наличен за всички хора. Джерарди е и горда майка на момиченце, което също споделя любовта ѝ към космоса и космонавтиката.

Джерарди има 400 000 клиенти в известната платформа " TikTok " и 130 000 почитатели в Инстаграм, написа Българска телеграфна агенция. Тя има опит от няколко параболични проучвателен полета, при които самолетът доближава височина и условия, симулиращи безтегловността в космоса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР