Компанията Xiaomi представи редица нови продукти на събитие в Китай

...
Компанията Xiaomi представи редица нови продукти на събитие в Китай
Коментари Харесай

Кучето-робот на Xiaomi може да дава лапа и да прави салта

Компанията Xiaomi показа редица нови артикули на събитие в Китай през днешния ден, измежду които е и кучето-робот CyberDog 2. Моделът пристигна да размени предходния CyberDog, показан от производителя през 2021 година Новият робот е станал по-интелигентен и наподобява повече на куче.

С тегло от 8,9 кг и височина от 36,7 см CyberDog 2 има външния тип на куче от породата доберман. Роботът е оборудван с патентованите от Xiaomi микрозадвижвания CyberGear, които му обезпечават висока маневреност и му разрешават да извършва комплицирани каскади като непрекъснати задни салта. Освен това той може да се изправи на личните си лапи при положение на рухване и има скорост на напредване до 1,6 m/s.
-->
CyberDog 2 употребява набор от 19 датчика, които му обезпечават зрение, досег и слух. Благодарение на тях роботът се движи в пространството с невероятна акуратност. CyberDog 2 е оборудван с 1МР RGB камера, 13МР интерактивна камера с поддръжка на изкуствен интелект, четири ToF датчика, LiDAR датчик, камера за дълбочина на сцената, ултразвуков датчик, 146-градусов датчик с обектив вид " рибешко око ", датчик за мощ и два ултрашироколентови датчика. Освен това има четири микрофона и е съчетаем с гласовия логаритъм Xiaomi AI. Компанията се е постарала да направи робота CyberDog 2 допустимо най-отворен за програмиране.

Производителят е обърнал особено внимание на изчислителната продуктивност на робота. Той употребява главния процесор NX Processor и два спомагателни копроцесора, които дружно обезпечават продуктивност на равнище 21 Tops. Xiaomi е определила цена на робота CyberDog 2 от 12 999 юана (1789 USD). В Китай новостта към този момент е налична за поръчка посредством формалния уеб страница на производителя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР