Компанията взе отличия за подкрепата си на Българската антарктическа експедиция,

...
Компанията взе отличия за подкрепата си на Българската антарктическа експедиция,
Коментари Харесай

Kaufland с най-много награди „Златно сърце“ за поредна година

Компанията взе оценки за поддръжката си на Българската антарктическа експедиция, за засаждането на „ Гората на Kaufland “ и за зеления си хипермаркет
Kaufland България получи най-вече награди в деветото издание на Годишните награди за щедрост и корпоративна обществена отговорност „ Златно сърце ”, проведени от списание и клуб Business Lady. На церемонията компанията беше отличена с три първи места за планове, които бяха приети за едни от най-значимите за миналите 12 месеца. Сред наградените планове на ритейлъра са самодейността за поддръжка на Българската антарктическа експедиция и огромният залесителен план „ Гората на Kaufland “. Поредно справедливо отличие получи и „ Зеленият хипермаркет “ в кв. Горубляне.

Първото място в категория „ Зелена планета “ компанията завоюва с плана „ Kaufland на Антарктида “, в поддръжка на Българския антарктически институт. Веригата подари 10 тона храни за застраховане на 31-вата българска експедиция и подписа меморандум за дългогодишно партньорство. Проектът е ориентиран към търсене на устойчиви решения за климатичните промени, защото битката с изменението на климата е измежду централните тематики в политиката за стабилно развиване на компанията.
-->
Призът в категория „ Маркетинг с идея “ беше присъден за плана „ Гората на Kaufland “. Инициативата въвлече клиентите на компанията в дейностите й за поддръжка на околната среда, насърчавайки ги да подаряват точки от своите карти за преданост K-Card за засаждане на дървета. В резултат бяха закупени и дарени от ритейлъра 20 000 дъбови фиданки, в поддръжка на огромния залесителен план на Столична община „ Новата гора на София 2 “. С тях беше гарантиран пролетният залесителен сезон в нея. В края на самодейността над 100 чиновници на Kaufland се включиха в залесяването и засадиха близо 2000 от дарените фиданки в „ Гората на Kaufland “.

В категория „ Иновации и стабилно развиване “ ритейлърът беше отличен за своя първи „ зелен “ хипермаркет в кв. „ Горубляне ”, който отвори порти през октомври 2022 година Той е построен по последни екологични стандарти и въплъщава най-съвременните софтуерни решения за понижаване на въглеродните излъчвания и повишение на енергийната успеваемост. В допълнение - над 6 дка от площта на магазина са превърнати в парк от над 300 дървета и 1000 шубраци.

Наградите „ Златно сърце ” целят гласност на напъните на компании, Неправителствени организации, институции и физически лица, подкрепили разнообразни дела със обществен и публично важен темперамент, като по този метод се даде образец и бъдат насърчени от ден на ден компании и персони да се включат в сходни начинания. Наградите дават публичност на разнообразни професионални триумфи, качества и достижения, споделяйки положителните практики и изпитани управнически модели както на организацията, по този начин и на нейните връзки и социална отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР