Компанията "Сони мюзик" оповести, че е постигнала споразумение с наследниците

...
Компанията "Сони мюзик" оповести, че е постигнала споразумение с наследниците
Коментари Харесай

Наследниците на Принс се споразумяха за преиздаването на 35 албума

Компанията "Сони мюзик " оповести, че е постигнала съглашение с наследниците на Принс за преиздаване на главната част от музикалния му репертоар, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е най-новият опит за комерсиализиране на музикалното завещание на именития поп реализатор.

След неочакваната му гибел през април 2016 година наследниците му се договориха с трите огромни звукозаписни компании "Сони ", "Юнивърсъл " и "Уорнър ". Приживе музикантът обаче не криеше сериозното си отношение към звукозаписната промишленост.

"Договорът е за 35 албума на Принс, които към този момент са издадени ", разясни "Сони мюзик " в интернет. Компанията придобива неотложно правата за преиздаване на 19 албума, излезли през интервала 1995 - 2010 година, когато Принс се разделя с "Уорнър " и издава песни като самостоятелен музикант. През 2021 година "Сони " ще получи правата за други 12 албума, измежду които "Controversy ", "1999 " и "Around the World in a Day ". Но най-известният му албум "Purple Rain " не е включен в контракта. Правата за албуми за интервала 2014-2015 година ще бъдат получени по-късно.

"Сони мюзик " е поласкана, че играе роля музикалното завещание на Принс да бъде съхранено живо за генерации слушатели и бъдещи почитатели - съобщи президентът на компанията Ричард Стори. - Принс промени света, донасяйки с музиката си обич, наслада и ентусиазъм на милиони почитатели. "

Принс бе върл зложелател на музикалната промишленост. В средата на 90-те години на предишния век той скъса с "Уорнър ", преди да се появи с думата "роб " изписана върху бузата му. Той размени името си с непроизносим знак, с цел да попречи на "Уорнър " да управлява продукцията му. В края на живота си Принс въпреки всичко се сдобри с компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР