Компанията Scalefocus официално стана един от най-новите партньори на Техническия

...
Компанията Scalefocus официално стана един от най-новите партньори на Техническия
Коментари Харесай

Фирма дари лаборатория на Техническия университет в София

Компанията Scalefocus публично стана един от най-новите сътрудници на Техническия университет в София и подари лаборатория на висшето образователно заведение.

По случай тържественото разкриване на новата академична 2020/2021 година и като първа стъпка в бъдещото съдействие, компанията оборудва тридесет работни станции във Факултета по приложна математика и информатика с преносими компютри, бюра и столове.

Изпълнителният шеф на Scalefocus Пламен Цеков персонално посети откриването на образователната година във факултета, с цел да пожелае на започващите първокурсници триумф в едни от най-вълнуващите им години.

“Приятелствата и взаимоотношенията, които ще създадете в този момент, ще ви бъдат доста скъпи в професионалния ви живот напред. И когато един ден работите по новаторски начинания, това ще бъде вашият главен кръг от хора, от които ще черпите хрумвания и даже ще тръгнете напред дружно ”, сподели той.

Цеков означи и че сега софтуерната промишленост в България е на международно равнище и компаниите у нас освен много се отличават на интернационалната сцена, само че имат и най-хубавите практики. Той обърна внимание на старанието на компании като Scalefocus да основават работилници и лекции с практическа устременост, тъй че младежите, които към този момент имат теоретични познания, да получат най-хубавата подготовка и да потвърдят, че България може още повече.

Всяка година Факултетът по приложна математика и информатика в ТУ-София образова високо квалифицирани фрагменти за IT промишлеността, като им обезпечава мощни фундаментални познания и умения в региона.

Scalefocus за следващ път показва мощната си обвързаност към образованието и поддръжката към младите IT гении в България. В последните години компанията организира голям брой лични просветителни начинания и поддържа мощни взаимоотношения и партньорства с гимназии и университети в България.

Наскоро Scalefocus стана публично и една от огромните компании, подкрепящи идеята за развиване на знанието у нас, като подписа Меморандум за съдействие и партньорство за осъществяване на капацитета на Варна като Град на Знанието в самодейност проведена от Община Варна. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР