Компанията, с която служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви,

...
Компанията, с която служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви,
Коментари Харесай

Компанията за електромобили, с която преговаря България, е Next.e.GO?

Компанията, с която служебният министър на стопанската система Кирил Петков съобщи, че България води договаряния за цех у нас, е производителят на електрически автомобили Next.e.GO, написа „ 24 часа “, базирайки се на собствен източник, който дефинира като „ един от главните мотори на плана и участник в договарянията “.

Според изданието компанията търси терени в шест страни, с концепцията да построи свои фабрики в тях. Преди шест месеца беше доказано, че ще бъде отворено дружество в Гърция. В него ще се влагат 100 млн. евро.

Планът е в България да се влагат 140 млн. евро, като към този момент е харесано място за завода. Става дума за терен на братята Кирил и Георги Домусчиеви в цех „ Балкан “. Според „ 24 часа “ двамата са имали интензивно присъединяване в договарянията и имат „ значителен “ принос за сключването на договорката.

Заводът ще бъде издигнат в Ловеч до 2023 година и в него ще работят 1000 души. Самите договаряния са във финалната си фаза и се прецизират елементи по договорката. Комуникацията по въпроса тече от месеци, а от седмица вложителите са в България.

Припомняме, че в неделя служебният министър на стопанската система разкри, че се водят договаряния с компания, само че не разкри коя.

„ Привлякохме за пръв път в българската история огромна европейска компания за произвеждане на електроавтомобили”, показа той пред Нова телевизия и посочи, че в идващите две седмици ще стане ясно дали договорът ще бъде подписан.

Източникът, който остава неизвестен, твърди, че в събота ще бъде подписан меморандум сред Министерството на стопанската система и вложителите, с който ще се поеме ангажимент до 20 юли Министерският съвет да утвърди държавна поддръжка от 34 млн. евро за построяването на завода. Електромобилите, създавани от Next.e.Go, са с марката e.GO. Те са дребни и съумяват да изминат близо 200 км с едно зареждане на батерията, а началната им цена е 26 хиляди евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР