Компанията Gemcorp, която подписа меморандум с правителството, ще бъде обект

...
Компанията Gemcorp, която подписа меморандум с правителството, ще бъде обект
Коментари Харесай

Още за Gemcorp. Горещо изявление на премиера

Компанията Gemcorp, която подписа меморандум с държавното управление, ще бъде обект на нова инспекция от българските служби за предишно присъединяване на свързани с Русия лица в нея. Няма да се позволен съмнителни капитали у нас.

Това разгласи пред bTV министър-председателят Кирил Петков. Темата беше повдигната от опозицията на няколко пъти, като след разпита си в прокуратурата водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че държавното управление е подписало " меморандум с неразбираеми компании за милиарди ". Публикации в медиите свързаха фонда с съветски олигарси в по-ранен интервал.

Петков благодари на проверяващите публицисти за изнесената информация и разгласи, че " тези обстоятелства ще ни накарат да създадем доста деликатна инспекция, тъй като нашата беше на база на настоящето положение ".

" Оттук нататък българските служби би трябвало да си свършат работата и аз съм го разпоредил да сме сигурни, че тези капитали са чисти, в случай че не са или в случай че има даже малко подозрение, нашето държавно управление е последното, което би поело какъвто и да било риск ", сподели министър председателят. 

Американското посолство просто и ясно сподели, че не застават зад тази инвестиция – нито са " за ", нито са " срещу ", просто се отдръпват от тази полемика ", разяснява Петков.

Премиерът акцентира, че е подписано " общо писмо за желание, само че няма безусловно нищо съответно като действителен контракт: " Те просто споделиха: " Ние имаме средства, които бихме желали да влагаме в посока енергетика ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР