Компанията е запазила позиците си в ЕвропаНай-големият производителят на пилешко

...
Компанията е запазила позиците си в ЕвропаНай-големият производителят на пилешко
Коментари Харесай

“Градус” успешно лавира в кризата

Компанията е запазила позиците си в Европа
Най-големият производителят на пилешко месо у нас - Градус АД, съумява да преструктурира продажби и разноските си по този начин, че регистрира положителни индикатори за полугодието.
Компанията регистрира лек спад на продажбите и облагата на консолидирана база към края на юни, съгласно докладът на сдружението, оповестен посредством Фондовата борса в София.
Компанията е съумяла да усили продажбите си на вътрешния пазар за сметка на понижени продажбите в трети страни. В същото време е запазила постоянни интервенциите си в Европа на фона на пандемията, която докара до блокиране на международната стопанска система за ограничение разпространяването на вируса.
Нетната консолидирана облага на " Градус се намалява до 13,704 млн. лв. за интервала април-юни по отношение на 15,698 млн. лв. за същия интервал година по-рано, показват от компанията.  
Приходите от продажба на подготвена продукция се свиват със единствено 1% на годишна база, до момента в който тези от артикули - с 30 на 100, само че спадът е подбуден от по-активните покупко-продажби със слънчоглед през първата половина на 2019 година Приходите от продажба на услуги на сдружението нарастват с 21,4%.
Продажбите на вътрешния пазар на " Градус " се усилват с 32% на годишна база към края на юни до 55,269 млн. лв. от 41,786 млн. лв..

В Европа е регистриран растеж от 1%
до момента в който продажбите в трети страни спадат с 57 на 100 до 14,482 млн. лв. от 33,887 млн. лв..
Така общите продажби на сдружението през второто тримесечие се намаляват с 9 на 100 до 78,699 млн. лв. от 86,475 млн. лв. година по-рано.
Компанията съумява да свие и разноските на фона на спадналите доходи. Разходите за активността понижават с 9 % до 74,88 млн. лв. от 82,428 млн. лв. година по-рано.
Намаляват разноските за първични материали и материали, както и за външни услуги, само че се усилват разноските за личен състав и амортизации.
Дружеството показва в междинния отчет за активността си, че поради резултатите от ковид и спада на цените на пилешкото месо на европейския пазар няма да извърши прогнозите си за растеж на продажбите, само че чака да резервира размерите от 2019 година Цел, която за доста от другите компании към този момент наподобява изцяло нереалистична.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР