Компаниите обясняват това решение с желанието да намалят натоварването на

...
Компаниите обясняват това решение с желанието да намалят натоварването на
Коментари Харесай

Обозревател: Неограниченият интернет в Русия остава в миналото

Компаниите изясняват това решение с желанието да понижат натоварването на мрежата, т.к. няма доставки на вносно телекомуникационно съоръжение.

Отбелязва се, че до лятото клетъчните мрежи ще стартират да се отхвърлят заради нараснало натоварване и липса на належащо съоръжение поради наложените наказания - Nokia и Ericsson стопираха да доставят базови станции за Русия, а във федерацията няма аналози.

Министерството на цифровото развиване на Русия реагира на това с рекомендации към операторите да лишат руснаците от безграничен интернет. За неограничени диалози не беше упоменато, само че самите оператори взеха решение да ги „ покрият”.

Според източник в един от съветските оператори фирмите просто желаят да спестят пари. Заради многочислените наказания и забрани за пътешестване за руснаци мобилните оператори изгубиха забележителна част от приходите си от интернационален роуминг.

Подобни дейности ще доведат до обстоятелството, че жителите на Русия ще би трябвало да заплащат повече за мобилни и интернет услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР