Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (CHMP) на Европейската

...
Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (CHMP) на Европейската
Коментари Харесай

ЕMA отказа да препоръча молнупиравир поради недоказана полза при COVID

Комитетът за лекарствени артикули в хуманната медицина (CHMP) на Европейската организация по медикаментите (EMA) отхвърли рекомендация за антивирусния препарат за лекуване на Коронавирус при възрастни Lagevrio (молнупиравир) на фармакомпанията Merck, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор. По тази причина Европейска комисия не може да издаде позволение за приложимост на продукта в страните от Европейски Съюз.   

Според специалистите на организацията лекарството е без потвърдена изгода при лекуването на пациенти с Коронавирус, които не се нуждаят от кислородна поддръжка и са изложени на риск от утежняване на болестта,

Merck и неговият сътрудник Ridgeback Biotherapeutics обявиха, че ще апелират решението и ще изискат преразглеждане на мнението на комисията.

„ Препоръката на CHMP не отразява безапелационните данни от късните изследвания на компанията, нито на изследвания в действително време “, разяснява Дийн Ли, началник на изследователския отдел на Merck, представен от Ройтерс.

През декември огромно изследване сподели, че лекарството форсира възобновяване, само че не понижава хоспитализацията или смъртността при имунизирани възрастни с по-висок риск.

Препоръката на EMA, с която регулаторът не поддържа лекарството на Merck, идва единствено дни откакто компанията съобщи, че Lagevrio не е ефикасен за понижаване на риска от коронавирусни инфекции при хора, които живеят дружно със инфектиран с вируса.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР